Stand up paddle nu tilladt i dele af Københavns havn til vinter

I ny havnestrategi, der skal kombinere sikkerhed og fritidsaktiviteter, åbner By & Havn nu op for vinterudgave af stand up paddle i hovedstaden.

Hvis du har nydt glæde af at stand up paddle dig gennem dele af Københavns havn hen over sommeren, så er der en god nyhed på vej.

By & Havn har gennem forskellige pilotprojekter, hen over sommeren, testet, hvordan fritids- og kommercielle aktiviteter i havnen kan foregå side om side med havnens almindelige aktiviteter, samtidig med at sikkerheden er i orden.

Et af de pilotprojekter, som blev gennemført i sommers, var stand up paddling – også forkortet SUP. I sommeren blev det midlertidigt tilladt at stand up paddle i dele af Nordhavn, samt syd for Langebro. Den tilladelse bliver nu midlertidigt forlænget i vinterperioden frem til 1. april 2019.

Det oplyser By & Havn i en pressemeddelelse.

Hvad er stand up paddle?

Ny rute afprøves

I løbet af vinterperioden testes en ny stand up paddle rute, som løber fra Papirøen til Langebro. Det vil give stand up paddling entusiaster mulighed for at forlænge deres ture i Inderhavnen.

- Vi ser frem til som forening at kunne bidrage til at skabe en god SUP-kultur i havnen ved at være aktive i en større del af havnen. Vores erfaring fra sommerens pilotprojekt er, at SUP i lighed med andre vandidrætter kan indgå i trafikken side om side med de andre fartøjer i havnen. Vi ser samarbejdet med By & Havn og udvidelsen af området til SUP som et vigtigt skridt i retning mod at skabe en havn, hvor der er plads til, at forskellige typer af fartøjer kan færdes på lige vilkår med respekt for hinanden, siger Jakob Agergaard, formand i Copenhagen Watersports i en pressemeddelelse.

Kort over den nye rute, der skal testes. 
Kort over den nye rute, der skal testes. 
Foto: By & Havn

Hvis man begiver sig ud på stand up paddle på den nye rute mellem Langebro og Papirøen skal man holde sig langs kajen i den østlige side af havnen. Det gælder stadig, at stand up paddlere skal holde tilbage for større havnetrafikanter som kanalrundfarter og havnebusser. Det er ikke tilladt at stand up paddle i kanalerne.

Kort over SUP-områderne i Nordhavn.
Kort over SUP-områderne i Nordhavn.
Foto: By & Havn

Hos By & Havn er man også interesseret i at imødekomme SUP’erne.

- Vi har haft en god dialog med SUP’erne hen over sommeren, og de kom meget tidligt med forslaget om, at få en rute i vintersæsonen, der forbinder Holmen med arealerne syd for Langebro. Det synes vi, er en rigtig god idé, og dermed kommer vi både til at teste muligheden for at man kan SUP’e i større dele af havnen, og vi afprøver også den sæsonbestemte brug af havnen. Begge dele er noget vi arbejder med i forbindelse med havnestrategien, siger Rikke Faaborg Jarmer, udviklingschef i By & Havn i en pressemeddelelse.

Vinteren er lig med lys og reflekser

Ligesom i trafikken skal sikkerhedsudstyret være i orden på vandet. Der kan opstå farlige situationer på vandet, når temperaturen daler og mørket falder tidligt. Derfor er det særligt vigtigt med lys og reflekser.

Nedenfor er vejledende retningslinjer for stand up paddling i vintersæsonen.

Retningslinjer for stand up paddle i vintersæsonen

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Dita Kaudzite

Tabte mobil i sø under frieri – virkede stadig efter to måneder i vandet

Skomager Helsingør

playSkomager meldt til politiet: ”De kunne bare have spurgt mig, om jeg må holde åbent”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere