Stålpram og 'party boat': Her er Danmarks dyreste husbåde

Danmarks dyreste husbåde er alle samlet i Københavns havne, skriver Boliga.dk.

Vil du vugges i søvn af bølgernes bløde bevægelser og nyde din morgenkaffe på et skibsdæk? Og vil du også bo centralt i København, men samtidig være tæt på vandet - som i helt tæt på?

Så er livet på en husbåd måske noget for dig.

For at bo på sådan en båd behøver du ikke at have styr på flynder, fokkemaster og forsejl, eller kunne huske, om bagbord betyder højre eller venstre side.

Husene til havs sejler nemlig ingen steder foreløbig, så der er tid nok til at øve sig på de maritime udtryk.

Hop med ombord på landets fem dyreste husbåde lige her:

Skibbroen 8, København SV 

 
 
Foto: Home Amager

Listens femteplads ligger og hviler centralt i København i vandet ved Skibbroen. Husbådsforeningen under samme navn har eksisteret siden 80’erne og rummer i alt 20 husbåde. Der hører et fælles festlokale og vaskeri til foreningen, og en af bådene på kajen fungerer desuden som café og samlingspunkt.

De 70 kvadratmeter rummer bl.a. to værelser og et badeværelse med badekar. Bådens køkken og stue er ét åbent rum, og i stue-enden kan du slænge dig i den indbyggede, forhøjede sofa.

Pris: 3.300.000 kr.

Skibbroen 18, København SV

 
 
Foto: Home Amager

”Alte Liebe” er navnet på denne husbåd, som oprindeligt har fungeret som østtysk stålpram. Båden har siden sejlet sin vej op til Københavns havn, hvor den i dag også er en del af husbådsforeningen Skibbroen, som ligger blot 10 minutter fra Rådhuspladsen.

I 2007 blev husbåden, hvis navn er tysk for "Gammel Kærlighed", forvandlet fra arbejdsplads til privat bolig, og indretningen byder på sjove detaljer som indbyggede senge og kighul i køkkengulvet ned til stuen. 

Pris:  4.250.000 kr.

Refshalevej 141G, Refshaleøen, København K

 
 
Foto: Lilienhoff

I vandet omkring Refshaleøen ligger husbåden Bobo - og hvis du er tilbøjelig til at blive søsyg, men stadig drømmer om at bo på vandet, er Bobo et godt bud. Bådens flade bund sørger nemlig for, at den ikke gynger for meget. I modsatte ende fungerer den flade top som et skønt soldæk.

Bobo-båden er beklædt med træ, og de store vinduespartier sender let lyset indenfor. I stueplan er køkken, stue og spisestue i åben forbindelse med hinanden, og her finder du i øvrigt en brændeovn. Nedenunder er der fem værelser samt badeværelse og bryggers.

Pris: 7.450.000 kr.

Danneskiold-Samsøes Allé 55Z, København K 

 
 
Foto: Nybolig City - Munch & Bjerregaard

Husbåden her er blevet overhalet indenom og må nu nøjes med en andenplads på listen over landets dyreste husbåde. Men det gør ikke vand-boligen mindre attraktiv. På både indretnings- og beliggenhedsfronten scorer den nemlig fortsat top-point.

Beliggende på hyggelige Holmen pryder husbåden kajen. Den københavnske husbåd er sat i stand fra for til bæk, og de 275 kvadratmeter er fordelt på tre plan med flotte trægulve og store vinduer. Udenfor er der fire terrasser.

Pris: 7.695.000 kr.

Havnegade 31Z, København K

 
 
Foto: Siesbye Kapsch

Listens absolut dyreste husbåd har en fortid som londonsk partybåd, men ligger nu og vugger ganske roligt i Københavns havn. I skiftet fra festramme til familiebolig er der blevet lagt godt 25.000 arbejdstimer i en gennemrenovering af båden.

Sundance, som husbåden hedder, rummer ifølge Boliga bl.a. to badeværelser - det ene med jacuzzi - samt tre børneværelser og et stort master bedroom. Og så er der et soldæk på 200 kvadratmeter.

Pris: 9.500.000 kr.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natteliv

playDansk Erhverv kritiserer udkast til plan for nattelivet i København

krydstogtskib

Overborgmester og kulturborgmester uenige om antallet af krydstogtskibe

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere