Ståle Solbakken: Vi er blevet mere effektive

FC København har indhentet FC Midtjyllands forspring, og det skyldes i høj grad en forbedret offensiv.

Når Ståle Solbakken kiggede på tabellen i Alka Superligaen for halvanden uge siden, var der otte point op til de forsvarende mestre fra FC Midtjylland på førstepladsen.

Efter 1-0-sejren mod Hobro søndag, hvor FCM kort forinden havde tabt til FC Nordsjælland, er FCK nu ligaens nye duks på en minimalt bedre målscore end de midtjyske rivaler.

En træg sæsonstart med svigtende resultater fik kritikerne ud af busken, men nu virker FCK igen som et hold med momentum, og Ståle Solbakken er ikke i tvivl om, hvor holdet har forbedret sig.

- Det er i produktionen af chancer. Og så er vi også blevet mere effektive. Ikke lige mod Hobro, men i de to andre kampe (mod Randers og AaB, red.) har vi også været effektive, siger Ståle Solbakken.

Midt i glæden over den tredje sejr på stribe var han dog ikke for fin til lige at påpege den manglende skarphed, holdet udviste mod ligaens bundprop.

- De chancer, som Nicolai Jørgensen og Thomas Delaney brænder, det er jo nærmest kunst at gøre det, siger nordmanden med et lille skævt smil på læben.

- Men jeg synes, vi spiller en rigtig god anden halvleg, hvor vi bliver ved, og hvor vi skaber mange chancer. Vi misser den ene efter den anden, men vi bliver ved.

Ståle Solbakken valgte rigtigt ved at sende Andreas Cornelius på banen med en halv times tid igen, da den tilbagevendte angriber blev matchvinder med sit tredje mål i de tre seneste kampe.

Og FCK-manageren glædede sig især over, at Cornelius nok en gang viste, at han evner at score på flere måder - denne gang braget ind med den foretrukne venstrefod.

- Det er lidt sjovt, at han har scoret lidt forskellige mål. Det har været høje bolde, på hovedstød med venstre og så videre.

- Vi har snakket meget om, at han var frosset lidt fast som ham angriberen, der skulle stå ved bagstolpen. Det kan du gøre et halvt år, men så går den ikke længere. Du skal kunne score på flere forskellige måder, siger Ståle Solbakken.