Ståle Solbakken hylder sit forsvar: Bedste nogensinde

FC Københavns norske træner, Ståle Solbakken, storroser sine forsvarsspillere Mathias "Zanka" Jørgensen og Erik Johansson.

Porto giver FCK en lille matchbold onsdag aften 14. sep. 2016.. Et stærkt forsvar og et mål af Andreas Cornelius sørgede for, at FCK fik 1-1 i Porto. Foto: FRANCISCO LEONG, Scanpix

FC København sikrede sig sent i går aftes videre avancement i Europa League ved at spille 0-0 på hjemmebane i Telia Parken mod de bulgarske mestre FC Ludogoretz. FCK går dermed videre til ottendedelsfinalen med en samlet 2-1 sejr.

Det er første gang nogensinde, at et dansk hold kvalificerer sig til ottendelsfinalen i den europæiske turnering. FC Københavns modstander i næste runde vil blive den hollandske storklub fra Amsterdam, AFC Ajax, der blandt andet har flere danskere i truppen.

Med 0-0 resultatet fra i går har FCK ikke lukket mål ind på hjemmebane i over et halvt år, hverken i Superligaen, Champions League eller Europa League. Seneste udebanemål kom tilbage i august 2016, hvor AaBs Christian Bassogog fik scoret et mål mod de danske mestre.

Læs også Solbakken, Zorniger og Nielsen nomineret til Årets Træner

Efter kampen roste FC Københavntræner Ståle Solbakken til Kanal 5 sit nuværende midterforsvar, som endnu engang sørgede for at lukke af for scoringer fra modstanderholdet. 

- Vi havde nogle enorme præstationer i dag. Vi havde et par midterforsvarere, som spillede på et helt fantastisk niveau, sagde han om sine to forsvarsspillere Mathias "Zanka" Jørgensen og Erik Johansson.

- De er den bedste forsvarssduo i min tid i FCK. Antonsson og Zanka var rigtig gode i 2010 og 2011, mens vi ikke tænker på Michael Gravgaard og Brede Hangelands stærke samarbejde længere.

Læs også FCN-fans om boykot af Parken: Federe at se kampen på TV

Mikael Antonsson er fortsat i klubben, men må se sig overgået for tiden i klubben, hvor også den danske landssholdsspiller Jores Okore kæmper med om en plads i startopstillingen.

FCK kommende kampe i Europa League mod Ajax vil begge blive spillet i marts. I mellemtiden kan de glæde sig over udsigten til to kommende lokalopgør. På søndag møder de FC Nordsjælland i Farum og på onsdag d. 1 marts går løs mod Østerbro-naboerne fra B93 i den danske pokalturnering.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik