Stå vagt til EU-valget: Det kan du tjene på tjansen

Har du lyst til at hjælpe til ved det kommende Europa-Parlamentsvalget, kan du tjene penge. Læs her hvordan.

Som valgtilfordnet skal man være klar til at løse flere forskellige opgaver på valgdagen. Her bliver der dikke-dikket, mens mor og far stemmer. Foto: Kristian Juul Pedersen

Om præcis en måned skal du sætte kryds i stemmeboksen ved Europa-Parlamentsvalget. 

Når valgstederne åbner den 26. maj klokken 9 om morgenen, står hundredevis af hjælpere klar til at vise dig til stemmeboksen og optælle stemmerne.

Disse hjælpere kaldes valgtilforordnede.

De valgtilforordnede er typisk administrativt personale i kommunerne eller personer, der har en tilknytning til et af de mange partier, der stiller op ved valget.

Hjælperne ved valget arbejder dog ikke gratis. De modtager en såkaldt diæt, som bestemmes i de enkelte kommuner. 

I Københavns Kommune får man udover morgenmad, frokost og aftensmad en diæt på 1.275 kr. for deltagelse på valgdagen fra klokken 8 om morgenen, og til optællingen er afsluttet.

En festdag

Direktør i Kultur- og Fritidsforvaltningen i Københavns Kommune, Thomas Jakobsen, håber på mange frivillige:

- For mange frivillige er det en rigtig god oplevelse at være en del af den demokratiske festdag, som valgdagen er. De frivillige spiller en central rolle i afviklingen af sådan et valg, og vi håber derfor, at mange københavnere nok engang har lyst til at blive valgtilforordnede, når vi skal stemme til Europa-Parlamentsvalget den 26. maj, siger han i en pressemeddelelse. 

På kk.dk/valg kan du melde sig som valgtilforordnet, ligesom der kan findes yderligere information om Europa-Parlamentsvalget den 26. maj 2019.

Du skal dog være stemmeberettiget for at blive valgtilforordnet. 


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik