Spritnyt bibliotek og kulturhus klar til åbning: "Et kulturelt fyrtårn"

Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus står nu klar til indvielse. Det sker den 1. oktober, hvor tre borgmestre er med til at markere dagen.

Efter flere års ventetid kan borgere i Tingbjerg i København inden længe tage et spritnyt bibliotek og kulturhus i brug.

Den 1. oktober åbner det nye byggeri tegnet af stjernearkitekterne fra COBE, og ambitionen er klar:

- Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus bliver et nyt, kulturelt fyrtårn, som skal være med til at gøre bydelen langt mere attraktiv i de kommende år.

Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus er tegnet af arkitektfimaet COBE, der også står bag biblioteket på Rentemestervej i Nordvest.
Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus er tegnet af arkitektfimaet COBE, der også står bag biblioteket på Rentemestervej i Nordvest.
Foto: Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus / Facebook

Sådan beskrives det nye kulturhus af Københavns Kommune, der står bag åbningsceremonien den 1. oktober.

Her vil tre forskellige borgmestre deltage i indvielsen af det 1.500 m2 store bibliotek. Overborgmester Frank Jensen fra Socialdemokratiet, kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld fra Alternativet samt børne- og ungeborgmester Jesper Christensen fra Socialdemokratiet deltager i åbningen.

Inspirationen til bygningen har COBE hentet fra 1950'ernes teglsten i hvilke store delen af Tingbjerg-bydelen blev bygget i sin tid.

Det nye bibliotek og kulturhus er blot et i rækken af en stribe byfornyelsesprojekter på vej i bydelen. De kommende år skal der opføres nye private familielejligheder og rækkehuse, mens renovationen af Lille Torv med nye butikslokaler og supermarked på vej.

Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus åbner 1. oktober.
Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus åbner 1. oktober.
Foto: Tingbjerg Bibliotek og Kulturhus / Facebook

Derudover er det kommunens målsætning at optimere bydelens tilknytning til resten af København ved at udvikle et bedre stisystem og infrastruktursystem gennem Tingbjergs grønne områder.

I starten af året satte TV 2 Lorry fokus på bydelen Tingbjerg gennem serien "JA, jeg bor i Tingbjerg", hvor vi fulgte en række af områdets beboere i deres kamp mod at nedbryde fordomme om den københavnske bydel. Du kan se en forsmag på serien herunder og resten af serien her.

Forsmag på hele afsnit 4 i vores serie, som du finder på tv2lorry.dk.