Spraydåser, maling og masser af farver: Verdens største graffitievent ligger midt i København

Meeting of Styles kaldes det verdensomspændende graffitievent, der denne weekend udfolder i København.

Meeting of Styles udspiller sig i weekenden ved Pumpehuset og Axeltorv i København Foto: Presse

200 træplader og 44 af de aller bedste graffitikunstnere fra hele verden.

Sådan lyder opskriften på verdens største graffitievent, som i denne weekend udspiller sig i hovedstaden.

Det ikke kun er kriminelle banditter, der maler graffiti

Toke Kjer, arrangør

Træpladerne til det gigantiske graffitigalleri ved Pumpehuset og Axel Torv i det indre København bliver malet til ukendelighed, mens hiphop-musikken dunker derudaf. 

Læs også Musik i Lejet fylder 10 år: Stiftere ville skabe liv og glade dage

København er igen vært for Meeting of Styles – det som arrangørerne kalder ”et verdensomspændende interkulturelt graffitimøde i verdensklasse.”

- Hele idéen er, som titlen også afslører, et møde mellem stilarter. Det er helt klassisk bogstavgraffiti, det er figurer, og der er også nogle, der maler med pensler. Men det handler også om at netværke på tværs af landegrænser, fortæller Toke Kjer, som arrangerer eventet. 

Meeting of Styles udspiller sig i weekenden ved Pumpehuset og Axeltorv i København Foto: Presse

Og der er mange landegrænser at krydse, men hvor mange nationer, der er repræsenteret, kan arrangøren ikke lige huske på stående fod:

- Puha, jeg har helt mistet overblikket… Det må være 10+. Vi har folk fra Spanien, Australien, Grækenland, Sverige, Norge, Tyskland… Vi har også fået en fra Sydafrika, der tilfældigvis var i København og kunne træde til på et afbud.

44 af verdens bedste graffitiartister er dukket op til eventet, som på skift indtager storbyer over hele verden for at vise kunstarten frem.

Graffiti er ikke kun for banditterne

Folk er forundrede over, hvad de her artister kan præstere med spraydåser.

Toke Kjer, arrangør

- Det er nogle af de ypperste, og mange af dem lever af det. Det handler også om at vise, at folk kan leve af det, og at det ikke kun er kriminelle banditter, der maler graffiti, siger Toke Kjer med et grin.

Interessen har været stor. De farverige værker på den centrale plads i København har tiltrukket mange nysgerrige blikke, og mange er kommet tilbage for at følge værkernes tilbliven.

Meeting of Styles udspiller sig i weekenden ved Pumpehuset og Axeltorv i København Foto: Presse

- Folk er forundrede over, hvad de her artister kan præstere med spraydåser. Vi har folk, der kommer og ser begyndelsen på et værk, og så kommer de tilbage senere på dagen og ser de færdige værker, fortæller Toke Kjer.

Kunstnerne begyndte at male fredag, så mange værker er allerede færdige, men arrangøren er helt sikker på, at der for manges vedkommende vil blive arbejdet helt op til – og nok også over - deadline i morgen søndag. 

Læs også Skørt men sandt: Rensningsanlæg blandt Danmarks flotteste betonbyggerier

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?