Spøgelsesejendom på Amager får nu nyt liv

Engang blev den brugt som arkiv for Amagerbanken, siden har den stået tom i årtier, og nu skal den forvandles til boliger for unge.

00:29

En gammel og udskældt bygning på Oliebladsgade på Amager ser nu ud til at genopstå som base for de unge.

I mange år har bygningen stået tom og er blevet betegnet som en spøgelsesejendom, der samtidig er blevet hærget af graffiti og hærværk.

Læs også Væltede ned over børnehave: Øjebæ får lov at stå

Men snart er det slut med den forladte bygning, for Gefion Group overtog huset 1. august og sætter nu gang i en storstilet renovering, der skal udmønte sig i omkring 80 studieboliger.

Bygningen er fra 1937 og har tidligere fungeret som arkiv for den nu krakkede Amagerbanken.

Nu har den stået tom i årtier, og er, som man kan se på billederne, forfaldet markant i løbet af årene.

Spøgelsesejendommen fungerede en gang som arkiv for Amagerbanken. Men nu skal den gamle bygning rives ned og genopføres på ny. Foto: TV 2 Lorry

Renoveringen vil forhåbentlig glæde mange amagerkanere, der i årenes løb har brokket sig over den forladte bygning. Tidligere faldt en del af muren ned over en børnehave.

Men bygningen har også sin tilhængere, og to af dem snakkede TV 2 Lorry med, da vi spurgte tilfældige på gaden.

Du kan se, hvad de mener om bygingen i videoen ovenover.

Læs også Spøgelsesbygning undrer naboer

Administrerende direktør hos Gefion Group Thomas Færch oplyser til TV 2 Lorry, at det tager et halvt års tid at få en byggetilladelse, mens selve ombygningen af huset tager halvandet år.

Så hvis alt går efter planen, så skulle der gerne - om et par år - stå en helt ny udgave af huset på grunden på Oliebladsgade.

Spøgelsesejendommen fungerede en gang som arkiv for Amagerbanken. Men nu skal den gamle bygning rives ned og genopføres på ny. Foto: TV 2 Lorry

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik