Spil Dansk: Hør stor kunst 20 meter under jorden

Kom med 20 meter ned under jorden på den ufærdige metrostation ved Nørrebros Runddel.

Her spiller symfoniorkestret Copenhagen Phil her til morgen koncert for de mange udenlandske metroarbejdere. Det sker i anledning af Spil Dansk Ugen. 

Orkester lader propperne springe for metro-mødet mellem København og Frederiksberg – og for åbningen af Spil Dansk Ugen. 

 

Danmarks største musikbegivenhed, Spil Dansk Ugen, finder sted 30. oktober til 5. november, og et af de spektakulære åbningsarrangementer foregår 20 meter under jorden i den ufærdige metrostation Nørrebros Runddel i København.

MUSIKKENS GENVEJ

Daniele Cascianelli, direktør i Copenhagen Metro Team, Salini Impregilo Group, siger:
Vi er glade for at åbne vores pladser op og styrke forbindelsen til de folk, der i flere år har været med til at gøre den nye metro mulig. Samtidig er vi som hovedentreprenør på metrobyggeriet glade for samarbejdet med Spil Dansk og det gode initiativ. Og så synes vi, at musik er et af de bedste sprog, for det kender ingen grænser,” siger Daniele Cascianelli.

Ricco Victor, direktør for Spil Dansk, fortæller:
Med begivenheden får vi virkelig musikken derhen, hvor den aldrig har været før. Det samme er en del af missionen med Spil Dansk. Vi sørger for, at den danske musik når ud i hver en afkrog af landet i løbet af den festlige Spil Dansk Uge. Musikken skaber samhørighed og fællesskab mellem mennesker, og med undergrundskoncerten vil vi illustrere, hvordan tonerne kan skabe direkte genvej mellem mennesker. Projektet kan også ses som et vink om, at den klassiske musik gerne må komme ud i overraskende og folkelige rammer – og mere ud af sin komfortzone,” siger Ricco Victor.

Metrokoncerten arrangeres i et samarbejde mellem Spil Dansk, Copenhagen Phil, metro- entreprenøren CMT - Copenhagen Metro Team, Salini Impregilo Group og bygherren, Metroselskabet.

Da der er tale om et meget begrænset areal på en arbejdsplads med skærpede sikkerhedsforhold, er koncerten forbeholdt metroarbejderne og en mindre gruppe af gæster og presse.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

Roskilde Festival Foto Maria Albrechtsen MortensenRitzau Scanpix

Kulturminister foreslår tilpasset støtteordning til festivaler

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere