Spiddet isbjørn kommer til Christiansborg Slotsplads

En klimaskulptur af en spiddet isbjørn af kunstneren Jens Galschiøt bliver fredag udstillet på Christiansborg Slotsplads.

Christiansborg Slotsplads har gennem tiden lagt jord til alt fra demonstrationer og protester til optog og koncerter.

Fredag danner slotspladsen så rammen om en klimaudstilling. Det sker, når kunstneren Jens Galschiøt stiller sin syv meter høje og 12 meter lange klimaskulptur 'Unbearable' op midt på Christiansborg Slotsplads.
 
Det sker i samarbejde med Alternativet, der har crowdfundet midler til at få transporteret skulpturen til København. Udstillingen er arrangeret af partiet Alternativet og skal minde Folketinget om klimakrisens alvor. 
 
Skulpturen, som forestiller en isbjørn, der spiddes af en graf over ophobningen af CO2 i atmosfæren, bliver sat op for at minde Folketingets politikere og offentligheden om klimakrisens alvor.
 
Udstillingen er en opfordring til at hæve de klimapolitiske ambitioner, som den globale klimaaftale fra COP21 i Paris, kræver.

'Unbearable' havde verdenspremiere til klimakonferencen COP21 i Paris, hvor den blev udstillet i et samarbejde mellem kunstner Jens Galschiøt og WWF Verdensnaturfonden.
 
Ved at udstille 'Unbearable', der blev kendt i offentligheden til COP21 i Paris, sender vi et klart signal til Folketingets øvrige partier om, at de skal huske, det der skete i Paris og øge deres klimaambitioner, lyder det i en pressemeddelelse.
 
 - Klimakrisen er den største krise, vi står over for, og den kræver langt større opmærksomhed, end den får i dag, siger Alternativets klimaordfører Christian Poll.

I udstillingsperioden vil Alternativet organisere en klimavagt, der inspireret af fredsvagten, skal skabe opmærksomhed om behovet for klimahandling.

Kunstneren Jens Galschiøt præsenterer skulpturen 'Unbearable' kl. 16:00

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere