Spektakulært havearbejde: Fyrretræer plantet i 90 meters højde

Amager Bakke kom i dag omkring 20 grønne træer nærmere at blive hovedstadens højeste naturpark.

00:40

Med hjælp fra en kran blev der i dag plantet de første grønne fyrretræer på toppen af Amager Bakke. Video: TV 2 Lorry

Toppen af Amager Bakke forvandler sig i løbet af efteråret til både skibakke og hovedstadens højeste naturpark, der er designet af landskabsarkitekterne SLA og BIG.

Og i den kommende tid vil der kun blive grønnere på toppen.

Til efteråret vil træerne danne rammen om Københavns nye skibakke og naturpark. Foto: SLA Architects

Ved hjælp af en kran er der i dag blevet plantet omkring 20 fyrretræer i knap 90 meters højde, og fremover er planen, at den grønne beplantning skal omkranse den nye skibakke og vandreruten ved siden af. 

- Det skal være spændende at køre hurtigt ned ad bakken på ski, men det skal også være spændende at komme op og ned til fods. Når det er stejlt, går man oftest langsommere og ser på omgivelserne med et lavere blik. Derfor har vi designet et naturligt landskab med snoede stier, der gør at man oplever landskabet i bevægelse. Det giver en unik oplevelse uanset, om man er på vej ned eller op, fortæller Rasmus Astrup, der er partner i arkitektfirmaet SLA.

  Foto: SLA Architects

 

Læs også Ny redningsplan for affaldsbakke: Flere kommunale skraldemænd på vej

Inspireret af en bjergskråning i Alperne

På skibakken bliver der plantet massevis fyrretræer, bundplanter og buske, og ifølge arkitektfimaet bag, har det været vigtigt at skabe et naturlandskab, der passer til omgivelserne. 

Træerne plantes på en ca. 90 meters stejl maskinbygning. Det kræver, at træerne skal kunne holde til lidt af hvert, hvilket har fået arkitekterne til at hente inspiration fra de vilde naturomgivelser, man blandt andet ser i Norge og ved Vesterhavet.  

- De smukkeste træer er dem, der er formet af naturen, og som tager form efter de vejr- og  vindforhold, de er i. Vi har derfor valgt træer, der fra naturens side er rustet til vilde omgivelser, som har mange former og er fulde af sanseindtryk, liv og insekter, fortæller Rasmus Astrup. 

Og med både fyrretræ og stejle bakker, håber arkitektfirmaet SLA at kunne bringe den vilde natur ind i et område af byen, hvor det normalt ikke gror og skabe mere liv for både dyr og mennesker. 

  Foto: SLA Architects

 

Læs også Nye tegninger: Sådan bliver Københavns nye skibakke

Træerne skal sprede sig som en grøn bombe over København

Rasmus Astrup håber, at anlægningen af de mange træer på toppen af Amager Bakke, kan hjælpe med at skabe mere bynatur i København. 

- Forhåbentlig vil træerne tiltrække småfugle, der dermed kan sprede planternes frø som en slags ''grøn bombe''. På den måde skaber vi en ny natur på bakken, som vil sprede sig til andre steder i København og være med til at skabe et endnu mere frodigt, biodiverst og harmonisk bybillede. 

  Foto: SLA Architects

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik