Spektakulær sejr gav 3,5 millioner - og pandekager på rådhus

Det er en tradition, at sportsfolk, der har vundet store mesterskaber, bliver fejret med rådhuspandekager. I dag fik verdensmestre i eSport samme ære.

Det var var en helt særlig dag for verdensmestrene i eSporten Counter Strike. I dag var de fem holdkammerater inviteret ind på Københavns Rådhus for at blive fejret med rådhuspandekager - en ære, der nomalt kun tilfalder atleter fra traditionelle idrætsgrene.

- Det er meget overvældende, og jeg tror ikke helt, det er gået op for mig. Den her anerkendelse af eSporten og vores arbejde er lige pludselig kommet, siger Markus "Kjaerbye" Kjærbye, der er en del af Counter Strike-holdet Astralis. 

Holdet vandt en af de største e-sportsturneringer i verden, da de sejrede i turneringen Eleague Major i Atlanta d. 29. januar. En turnering med en præmiesum på 3 ½ millioner kroner til vinderholdet.

eSport er en sport med en massiv fanskare. Finalen blev set af fem millioner mennesker, og nu bliver vinderne altså hyldet på linje med andre sportsudøvere.

- Vi har en tradition for at modtage og hylde medaljetagere inden for traditionelle idrætsgrene på rådhuset. E-sport fortjener samme anerkendelse. Derfor har jeg inviteret det danske eSportshold Astralis på rådhuset til pandekager og fejring af det utroligt flotte resultat, siger Carl Christian Ebbesen, kultur- og fritidsborgmester i Københavns Kommune (Da. Folkep.). 

Rejser over hele verden

De fem på Astralis-holdet rejser over hele verden for at dyrke den hastigt voksende sport, og har op mod 140 rejsedage om året. De er de første danskere, der har opnået at vinde en turnering af denne kaliber. 

- Til sidst i kampen var vi helt nede og var ved at tabe, men så formåde vi alligevel at komme tilbage i kampen og vinde til sidst. Det var lidt af en rutsjebanetur, og vi havde tårer i øjnene til sidst, fortæller Lukas "Gla1ve" Rossander.

I aften skal holdet spille fire officielle kampe, så efter rådhuspandekagerne stod den på træning. Og allerede på mandag skal holdet rejse til Las Vegas og spille endnu en stor turnering. 

Københavns Kommune er ved at etablere et center for eSport i Grøndal Multicenter.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere