Spar 50 millioner: Flere buslinjer er i fare

Det kan blive mere besværligt at skulle hjem fra arbejde eller fra byen for mange buspassagerer, hvis politikerne i Region Hovedstaden fører en ny spareplan ud i livet. Det skriver P4 København.

Foto: TV 2 Lorry

Regionen vil spare 50 millioner kroner på den offentlige transport i 2017 og frem, og politikerne i regionsrådet har derfor bedt trafikselskabet Movia udarbejde et potentielt sparekatalog.

Det indeholder blandt andet, at natbusser, der kører mellem København og de omliggende kommuner, skal nedlægges, mens flere andre linjer, der krydser kommunegrænser, skal skæres i afgange.

- Det er katastrofalt, siger Morten Kabell (EL), der er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.

Læs også Bus skal køre oftere, når det regner

- Vi kan ikke leve med, at den kollektive trafik bliver amputeret så kraftigt, som der lægges op til i sparenotatet, siger han til P4 København.

Politikerne i Region Hovedstaden skal diskutere spareforslagene på et møde i morgen, og Morten Kabell opfordrer dem indtrængende til helt at pille forslagene af bordet.

- På en lang række områder vil man opleve, at der bliver fjernet så mange buslinjer, at den kollektive trafik får et virkeligt hårdt slag, og jeg mener ikke, at nogen kan leve med det, siger teknik- og miljøborgmesteren.

Movia har ingen kommentarer til spareforslaget - kun, at det er udarbejdet, fordi regionsrådet har bedt om det.

Læs også Bus kørt ind i Cirkusbygningen

- Trafikselskabet Movia rådgiver alle kommuner og de to regioner på hele Sjælland - både når de vil bruge flere penge på den kollektive transport, og når de vil spare, skriver Marie Hedensted Lundorf, der er kommunikationsrådgiver i Movia, i en mail.

Her foreslår Movia blandt andet, at man kan spare:

- R-busserne, der kører mellem København og Nordsjælland, kan beskæres i antal afgange.

- Natbusser, de såkaldte N-busser, der kører over kommunegrænser, kan nedlægges.

- Linje 375R, 200S, 250S, og 500S kan afkortes.

- Der kan skæres i antallet af ture på linje 400S, 500S og 600S.

- Linje 30E, 40E og 55E kan justeres.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik