Sommer-rekord i Københavns Lufthavn: Spanien hitter stort

Stor stigning i rejser til spanske feriemål sammenlignet med juli sidste år. Også stor stigning i på de interkontinentale ruter.

Foto: Niels Meilvang / Scanpix

Det våde sommervejr fik mange danskere til at pakke kufferten og sætte kursen mod sydens sol i år.

Knap 3 millioner mennesker rejste gennem Københavns Lufthavn i juli måned, hvilket er 9,6 procent flere end samme måned sidste år. Det er også ny rekord: Aldrig før er så mange mennesker rejst gennem lufthavnen på én måned.

Det høje antal sommerrejsende vidner både om, at Danmark er et attraktivt ferieland, og at danskerne i høj grad har valgt at rejse udenlands i sommerferien, lyder det fra Københavns Lufthavn.  

- Mange har valgt de kendte destinationer i Sydeuropa, men den største stigning ser vi på de lange, interkontinentale ruter. Her er der 10 procent flere rejsende end i juli sidste år, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavn.

Stigningen i antallet af rejsende skyldes blandt andet, at der siden sidste sommer er åbnet en række nye langdistanceruter fra Københavns Lufthavn, ligesom flere selskaber i dag flyver med større fly og har flere afgange.

Trafikken i Europa er vokset med 9,5 procent, og her fremhæver Thomas Woldbye især den store vækst til de populære sommerdestinationer i Spanien. 

- Danskerne er glade for at rejse til Spanien i sommerferien, og i år kan vi se, at trafikken til Palma er steget med knap 30 procent og til Malaga med knap 40 procent sammenlignet med juli sidste år, siger Thomas Woldbye.

Han påpeger, at den senere tids uro i eksempelvis Tyrkiet formodentlig også har betydet, at mange danskere i år har valgt Spanien som rejsemål for sommerferien.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik