Solbakken: FCK måles ikke på pokaltitler

Ståle Solbakken går benhårdt efter en pokal til FCK, men han erkender, at klubben ikke måles på pokaltitler.

FC København halter ni point efter FC Midtjylland i toppen af Alka Superligaen, så DBU Pokalen ligner efterhånden eneste mulighed for et trofæ til FCK i denne sæson.

Træner Ståle Solbakken satser da også alt i torsdagens pokalfinale mod FC Vestsjælland, men han mener omvendt ikke, at en pokaltitel redder sæsonen.

- Skal jeg være helt ærlig, så tror jeg aldrig, at FCK bliver målt på pokaltitler. Men samtidig er det en af de to titler, man kan vinde, og vi vil gerne have revanche fra pokalnederlaget sidste år, siger Solbakken.

Træneren undrer sig dog over, at FCK og FC Vestsjælland skal spille pokalfinale blot tre dage efter, at de to hold tørnede sammen i Superligaen.

- Jeg ved ikke, hvad programudvalget har tænkt på, når de to hold, der skal spille pokalfinale på torsdag, også skulle spille mandag, og igen spiller på søndag. Det er meget mærkelig planlægning, i forhold til at få noget kvalitet i hver enkelt kamp, siger Solbakken.

Mandag blev FC Vestsjælland slået med 1-0, og den sejr kan ifølge anfører Thomas Delaney bruges i torsdagens finale.

- Jeg tror, det giver et mentalt boost at have i baghovedet, at vi ved, hvordan man slår FC Vestsjælland. Ikke dermed sagt, at vi gerne vil slå dem på samme måde igen. Vi håber, at når vi kommer i Parken, så bliver det en helt anden kamp, hvor vi kontrollerer spillet og kampen bedre, siger Delaney.

Anføreren bakkes op af backen Christoffer Remmer, der langt fra tager en sejr over FC Vestsjælland for givet.

- Vi kan bruge kampen til en masse. Vi fik både et bedre indblik i, hvordan de spiller, og vi fik selv set nogle områder, vi skal forbedre. At vi vandt, gav et selvtillidsboost, men samtidig var det lidt et wake up call, for vi fik kamp til stregen af Vestsjælland. Vi skal virkelig oppe os på torsdag, for det er det, som det kræver for at vinde en pokalfinale, siger Christoffer Remmer.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

265851_491388967538420_375266505_o

playGreve Kommune bliver VM-vært for første gang nogensinde

EM-trofæ

Overborgmester håber på EM-storskærmsfester trods corona

Stacking

playWilliam og Alexander er verdensmestre i at stable kopper

20210430-181240-L-1920x1225we

Brøndby taber højst overraskende pokalfinale

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere