Socialdemokrat svarer på Fælled-kritik: "Nikolaj Kirk forbigår kernen i sagen"

I går delte TV-kokken Nikolaj Kirk en video på Facebook, hvori han beskylder Socialdemokraterne for at slagte naturen på Amager Fælled. Nu får han svar på kritikken.

Det går stærkt med den Facebook-video, som TV-kokken Nikolaj Kirk i går lagde op på sin profil; 77.000 personer har set den, og knap 800 har valgt at dele budskabet videre. 

quote Det var jo en ordentlig svada. Men for det første så SKAL der bygges de her almene boliger.

Lars Weiss, medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Soc.Dem, Københavns Kommune

Budskabet er da heller ikke til at tage fejl af. Det indeholder frustration over, at der fra næste år skal bygges alment boligbyggeri på Amager Fælled - et ellers fredet naturområde, hvor der findes vilde planter og insekter. De må nu vige pladsen for Socialdemokraternes koncept 'beton over natur', når bulldozerne kommer og hælder stål og glas ud over området - lyder det blandt andet i videoen. 

"Jeg vil vædde min højre arm på, at jeres boliger på strandengen bliver stjernedyre. I vil jo ikke ud med, hvad det skal koste, men det bliver sgu nok ikke arbejderen eller lavindkomst-familien, der får råd til at bo der. Derimod så mister vi et af de vigtigste københavnske naturområder, og I er med til at sende et natursyn ud til hele Danmark der hedder 'Vi vil skide på naturen' - er det virkelig dét, I vil? Jer med den smukke rose?", spørger Nikolaj Kirk. 

quote <em>I er med til at sende et natursyn ud til hele Danmark der hedder 'Vi vil skide på naturen' - er det virkelig dét, I vil?</em>

Nikolaj Kirk

Og det vil Lars Weiss, der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget og gruppeformand for socialdemokraterne på rådhuset, meget gerne svare på. 

- Det var jo en ordentlig svada. Men for det første så SKAL der bygges de her almene boliger. Og det han spørger til: Hvor dyrt bliver det – der kan jeg svare, at prisen bliver i omegnen af 8-9000 kroner for en lejlighed på 100 kvadratmeter. Det er indenfor mulighedernes grænser for mange, siger han til TV 2 Lorry fredag. 

Lars Weiss kan godt forstå, at Nikolaj Kirk forsvarer naturområdet, men han vil ikke lyve for folk og sige, at der findes andre løsninger. 

quote Ingen har endnu kunnet finde et alternativ. Men hvis Nikolaj Kirk ligger inde med et, så må han da frygteligt gerne dele det med alle os andre. 

Lars Weiss, medlem af Teknik- og Miljøudvalget, Soc.Dem, Københavns Kommune

- Der er én ting, han forbigår i fulstændig tavshed, hvilket har været kernen hele vejen igennem – vi skal finde 1,5 milliard et eller andet sted. Fordi indtægterne fra det kommende grundsalg derude ER jo allerde blevet brugt til at bygge metro for. Så hvis det ikke bliver der, så skal vi finde en anden kommunal grund at bygge på for at finansiere metroen. Vi er mange, der har kigget rundt, og ingen har endnu kunnet finde et alternativ. Men hvis Nikolaj Kirk ligger inde med et, så må han da frygteligt gerne dele det med alle os andre. 

Du kan se eller gense Nikolaj Kirks video herunder. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

IMG_1689 (1)

Hunde skriger af smerte på Frederiksbergs gadehjørner - men kommunen mener, at de allerede har løst problemet

amarminoskilt1_web

Efter flere konflikter mellem besøgende: Naturpark opfordrer nu til sikker færdsel

Naturcenter amager

De mest naturrige steder i landet: Otte kommuner fra Lorryland med på top 10

Amager Fælled Lærkesletten blokade byggeri

Aktivister blokerer byggeri på Amager Fælled: ”Vi er naturens stemmer”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere