Snyd med eksamensbeviser: Politiet har nu sigtet 33

Falske eksamensbeviser blev brugt til at søge ind på blandt andet Københavns Universitet og Metropol.

Siden foråret har Københavns Politi sigtet yderligere fem personer i en sag om snyd med eksamensbeviser.

Dermed er 33 personer sigtet for i alt 42 forhold i sagen. Forskellen i antal skyldes, at nogle er sigtet for at snyde eller forsøge på det flere gange. Det oplyser politikommissær ved Københavns Politi Thomas Dürr.

- Der dukker stadig nye forhold op, som vi efterforsker, fortæller Thomas Dürr, der heller ikke kan udelukke, at der kommer flere sigtede i sagen.

Politikommissæren fortæller, at de stadig mangler at undersøge og kigge materiale igennem på en computer, som er blevet beslaglagt.

Det var i 2013, at Styrelsen for Videregående Uddannelser opdagede, at 19 personer havde søgt ind på en videregående uddannelse med et uægte eksamensbevis.

Flere af ansøgernes eksamensbeviser lignede hinanden, og det faldt i øjnene. Derudover trak 14 deres ansøgning inden studiestart, hvilket skete fra samme domæne.

De falske beviser var blevet sendt til uddannelsesinstitutioner på tværs af flere københavnske politikredse. Det fik styrelsen til at gå ind i sagen med en samlet anmeldelse til politiet.

Thomas Dürr fortæller, at politiet mistænker tre personer for at være hovedmænd og stå bag salget af de falske eksamensbeviser. De er alle tre mænd i slutningen af tyverne.

De resterende sigtede i sagen er anklaget for at have købt og anvendt de falske beviser.

De uægte eksamensbeviser blev brugt til at søge ind på Copenhagen Business School, Copenhagen Business Academy, Professionshøjskolen Metropol og Københavns Universitet. Et falsk bevis skal have kostet mellem 1500 og 20.000 kroner.

Det er tidligere kommet frem, at flere af de sigtede ansøgere ikke havde en gymnasial eksamen. Andre havde en gymnasial eksamen, men med et væsentligt lavere karaktergennemsnit end det, der fremgik på det falske bevis.

Politiet ransagede i april hovedmændenes adresser. I slutningen af maj var 27 personer sigtet i sagen for i alt 31 forhold.