Smart opfindelse: Rullende bolig til hjemløse

- Den opfylder rigtig mange behov. Faktisk dem alle sammen, lyder det fra tidligere hjemløs.

For mange hjemløse er en af hverdagens største udfordinger at finde sig et varmt og tørt sted at lægge sig til at sove.

Men nu er der kommet en ny opfindelse, som gør, at hjemløse ikke længere behøver at sove i det fri.

Den såkaldte hjemløsevogn er en mobil vogn med en række basale fornødenheder, der skal gøre livet lettere for de hjemløse. Den har blandt andet lys, ventilation, strømstik samt plads til den hjemløses hund. 

- Den opfylder rigtig mange behov. Faktisk dem alle sammen, siger Steen Rosenquist, der er formand for den lille forening Månestrålerne, som arbejder for et bedre liv for hjemløse og andre sociale udsatte.

Han har selv tidligere levet på gaden og sovet i alt fra kælderskakter og affaldsrum til skraldespande og på offentlige toiletter.

- Det var et uværdigt liv. Det her er heller ikke værdigt, men det er fandme en god ting, siger Steen Rosenquist til TV2 Lorry.

Dødsfald kickstartede idéen

Den nye hjemløsevogn er en opgraderet udgave af en tidligere version. Som noget nyt er der blevet installeret en række nye elementer såsom lys, en røgalarm, ventilation og et opladningsstik til mobiltelefonen.

Opfinderen bag vognen hedder Teis og er fra Dragør. Han vil ikke have sit efternavn frem, men han vil gerne fortælle, hvad der fik ham på idéen.

- Det var en hjemløs, der døde inde på Strøget. Det bevægede mig, og jeg prøvede derfor at sætte mig i de hjemløses sted og se, om jeg kunne gøre noget, siger han til TV2 Lorry.

Teis håber, at hjemløsevognen hurtigst muligt kan komme ud i byens gader og gøre gavn. Det skal blandt ske ved hjælp af reklamer på siden af vognen, der kan finansiere stykprisen, som ligger på 10-15.000 kroner.

Kommunen vil ikke være med

Hos Københavns Kommune har Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) fulgt projektet fra sidelinjen gennem det seneste år. Han er meget imponeret over opfindelsen, men han vil ikke have kommunen blandet ind i projektet.

- Jeg tror ikke, det er en realistisk løsning, at kommunen kommer og stiller en grund til rådighed og propper noget ned over hovedet på nogle mennesker og naboer, der ikke vil bryde sig om det. Det her kan lykkes, hvis der er nogle private borgere, der stiller deres garage eller baggård til rådighed til de hjemløse, siger han.

Flere hjemløse har allerede budt ind for at afprøve den nye hjemløsevogn.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere