Smart løsning: Kom sikkert af med din strandgrill

11 nye specielle skraldespande skal hjælpe københavnere med ikke at efterlade brandvarme engangsgrill på stranden.

Jævnligt dukker der skrækhistorier op om børn og voksne, der har fået slemme forbrændinger, mens de har gået intetanende på stranden og pludselig er trådt på sand der er flere hundrede grader varmt.

For desværre efterlader mange strandgæster engangsgrillen under sandet, når de går hjem, og så er det, at risikoen for alvorlige skader opstår hos andre strandgæster. Selv mange timer efter, da sandet holder på varmen.

Af den grund har Københavns Kommune som et forsøg valgt at opstille 11 specielle skraldespande, som skal gøre det lettere for københavnerne at komme af med det farlige grillaffald.

Sluk grillen og tag den med

Affaldskurvene af metal, som er særligt designet til engangsgrill og varme grillkul, er i første omgang stillet op på Amager Strandpark, oplyser Teknik- og Miljøforvaltningen.

- Alle skal trygt kunne bruge de københavnske strande og have en god oplevelse, så derfor opsætter vi de nye grillaffaldskurve op.  Jeg vil gerne opfordre gæster, der griller på stranden, til at slukke grillen med vand og tage den med sig væk igen, når den er nedkølet, så den kan ryge i den nærmeste grillaffaldskurv. Man bør ikke dække grill, kul eller aske til med sand, da det bliver brandvarmt og kan være farligt for andre, siger Nikolaj Hvingtoft Hansen, der er centerchef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

Forvaltningen placerer de nye grillaffaldskurve ved ind- og udgangene til strandparken og de steder, hvor gæsterne oftest griller. Grillaffaldskurvene er monteret med grønne skilte med teksten ”Aflevér dine engangsgrill og varme kul hér”, og de er smallere og højere end de normale affaldskurve, så de er til at kende.  Det er dog vigtigt, at gæsterne kun bruger kurvene til grillaffald, da almindeligt affald risikerer at blive antændt.

Skal evaluere efter forsøget

Der er i første omgang tale om et forsøg, hvor der opsættes 11 grillaffaldskurve på Amager Strandpark og en enkelt på Svanemøllen Strand. De første grillaffaldskurve er blevet sat op, og de øvrige forventes at være monteret i løbet af uge 29. 

Forvaltningen vil løbende evaluere københavnernes brug af grillaffaldskurvene og vurdere, om konceptet skal udbredes til resten af byen.

Fem råd til at grille sikkert på stranden:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere