Slut med nye bevillinger i støjplagede gader

Bevillingsnævnet i København varsler et stop for nye bevillinger til efter midnat i særligt støjplagede gader.

Der er måske godt nyt på vej til de støjplagede beboere i indre København. Beboerne har tidligere fortalt til TV 2 Lorry, at de i weekenden er nødt til at sove i køkkener og baglokaler for at undgå støjen fra de mange barer og diskoteker.

Men nu kommer Bevillingsnævnet i København naboerne til undsætning.

Nævnet har nemlig varslet et stop for nye bevillinger efter midnat i særligt støjplagede gader, som er Vestergade, Larsbjørnsstræde, Studiestræde, Teglgårds-stræde, Sankt Peders Stræde og dele af Gothersgade i Indre København.

Det vil fortsat være muligt at søge om en senere bevilling, det kræver loven nemlig.

Men med det nye stop skal man ikke gøre sig nogen forhåbning om at få en tilladelse. Stoppet gælder kun nye - ikke eksisterede - beværtninger.

Formand for Bevillingsnævnet, kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), glæder sig over muligheden, som han mener kan være med til at dæmme op for de stigende nattelivsgener.

quote Man har for længst overskredet grænsen for, hvad særligt beboerne med rimelighed kan og skal leve med af støj, gadeuorden og affald i gaderne.

Michael Gatten (R), medlem af Bevillingsnævnet og Borgerrepræsentationen

- Støjen og generne fra nattelivet er blevet forværret. Med den nye dokumentation i hånden har vi i Bevillingsnævnet fået mulighed for at præcisere varslet og dermed ændre bevillingspraksis, så vi kan sige til alle potentielle restauratører, at de ikke skal sætte næsen op efter en nattilladelse i de berørte gader i Indre By, siger Carl Christian Ebbesen.

Han slår fast, at varslet ikke omfatter eksisterende restauranter, diskoteker og barer.

- Man har for længst overskredet grænsen for, hvad særligt beboerne med rimelighed kan og skal leve med af støj, gadeuorden og affald i gaderne. Vores restauranter, barer og natteliv er en unik gave til en levende, mangfoldig hovedstad, som København er, men i de her konkrete områder er festen i gaden simpelthen kammet over, siger Michael Gatten (R), der er medlem af Bevillingsnævnet og Borgerrepræsentationen, og fortsætter:

- Situationen kræver derfor også, at der følges op med langt bedre renhold og mere politi i gaderne.

I foreningen for Danmarks Restauranter & Caféer er man forbeholden positiv.

- Jeg synes faktisk, at det er godt, at man få kigget i nogle zoner, om vi har nået en kapacitet, men vi savner også, at man fra Københavns Kommune får kigget på løsninger, lyder det fra Torben Rosenstock, Direktør, Danmarks Restauranter & Caféer.

- Det kunne være gadeværter, det kunne være "bilfri indre by om natten", der er en masse ting som man kunne forsøge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere