Slut med hårlak og hudcreme på Glentevej: Nu flytter frisør- og kosmetikerskolen

Hvis du skal have fikset håret eller makeuppen af en elev på skolen NEXT, skal du fremover gå et nyt sted hen.

Frisøruddannelsen på NEXT flytter sammen med kosmetikeruddannelsen sammen med en lang række andre uddannelser. Det skal blandt andet give et bedre studiemiljø. Foto: NEXT / Presse

I over 40 år har frisøruddannelsen ligget på Glentevej i Københavns Nordvestkvarter, men fra august får den nyt hjem på den nærliggende Rentemestervej.

Sammen med kosmetikeruddannelsen bliver frisøruddannelsen nemlig en del af NEXT Campus Nørrebro.

Flytningen skal give de studerende mange nye muligheder. 

Læs også Elevpladser vælter frem i Region Hovedstaden

Det bliver blandt andet nemmere at arbejde sammen med de andre uddannelser.

- Det kan for eksempel være frisøren og fotografen, der finder sammen om at tage nogle modelbilleder, forklarer uddannelsesleder på NEXT, Aila Hargsbøl, i en pressemeddelelse.

Og hun mener, der er flere fordele ved det nye sted:

- Det bliver fedt at komme i nye lokaler med spritnye møbler og udstyr og samtidig en indretning, som giver nye undervisningsmuligheder, udtaler hun.

Pædagogisk legeplads

De nye lokaler lægger ifølge hende op til, at eleverne har teori og praksis i de samme rum. De klassiske klasselokaler fra Glentevej er væk, og i stedet bliver eleverne undervist i teori i salonerne.

- De nye rammer gør, at vi kan veksle mellem det praktiske og teoretiske og få et større lærersamarbejde. Det er selvfølgelig en nye måde, vi skal indrette undervisningen på, og det bliver en pædagogisk legeplads. Derfor vil vi også løbende evaluere på, hvad der går godt, og hvad der måske ikke fungerer så godt, så vi hele tiden kan rette til. Det tvinger os til tænke nyt, og det tror jeg helt sikkert, at der vil komme en masse godt ud af, siger Aila Hargbøl. 

Læs også Se alle ansøgertallene: Små universiteters popularitet vokser

Mere mangfoldigt studiemiljø

Campus Nørrebro huser i forvejen over 20 erhvervsuddannelser på Rebslagervej, blandt andet fotograf, tømrer, møbelsnedker og mediegrafiker, og det kan være godt for studiemiljøet på frisør- og kosmetikeruddannelsen, mener Aila Hargsbøl.

- Det er jo et par klassiske pigeuddannelser, så det bliver spændende at blive blandet sammen med andre uddannelser til fredagsbarer, fester og andre sociale arrangementer, siger hun.

Den 13. august er der skolestart for frisørerne og kosmetikerne i den nye bygning på Rentemestervej. 

Læs også Sådan bliver du superstudent: Få de gode råd her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik