Slut med gratis parkering på Nørrebro, Østerbro og i Valby

Det plejede at være gratis. Det er det ikke længere. Fra i dag koster det at parkere på ydre Nørrebro, ydre Østerbro og i Valby.

9 kroner i timen. Det er prisen for at parkere i tidsrummet 8-23 i den såkaldte ´gule zone´. Zonen er ny og omfatter ydre Nørrebro, ydre Østerbro og Valby. I nattetimerne er prisen to kroner i timen. 

Det er ikke helt uden grund, at Københavns Kommune indfører den nye p-zone. 

- Der er ingen tivivl om, at der i det område, der nu bliver gul zone, har været et stort pres på parkeringspladserne. Det har været et stort problem, siger Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell, Enhedslisten, til TV 2 Lorry.

Pendlerne skal skræmmes væk

Ifølge Berlingske indfører Københavns Kommune den gule zone, fordi parkeringen i beboelsesområdet skal være mindre attraktivt for pendlere. 

Det nye system kommer i kølvandet af, at der i længere tid har været et problem med, at pendlere parkerer deres biler i de tre områder - fordi de er gratis. Og det skal stoppes, lyder det fra borgmesteren Morten Kabell. 

quote Der er ingen tivivl om, at der i det område, der nu bliver gul zone, har været et stort pres på parkeringspladserne. Det har været et stort problem.

Morten Kabell, Teknik- og Miljøborgmester, København, Enhedslisten

- Vi gør det mindre attraktivt at parkere for pendlere. Jeg håber, at de vil bruge den kollektive trafik. Det er det, som ligger i Borgerrepræsentationens beslutning, siger Morten Kabell (EL) til TV 2 Lorry.

Omkring 80.000 beboere og forretningsdrivende i de tre områder har haft omkring et år til at forberede til tanken om den nye zone, og siden januar har de haft mulighed for at søge om parkeringslicens.

Næsten 10.000 københavnere har søgt om p-licens, hvor man kan parkere væsentligt billigere.

Formålet med zonen er nemlig at skabe flere parkeringspladser til københavnere med beboerlicens.

Beboerlicens fra 100 til 1.150 kroner

Det er bilentypen, der afgør, hvor mange penge beboerne skal ofre på at få en beboerlicens. Hvis man har en elbil, skal man kun betale 100 kroner, men hvis man har en bil, der udleder mere forurening,  skal man forvente et højere beløb. 

Man skal dog ikke bekymre sig om, hvordan man finder ud af, hvor éns bil ligger på prisskalaen. Det sker helt automatisk. 

- Det kommer helt automatisk på skærmen, når man indtaster sin nummerplade. Det skal man ikke bekymre sig om, siger Morten Kabell. 

TV 2 Lorrys facebookside er der allerede godt gang i debatten.

Blandt andet kritiserer flere brugere tiltaget og kalder det en "pengemaskine". Det afviser Morten Kabell. 

- Det tror jeg roligt, man kan afvise. Det har ikke været en diskussion på Rådhuset. Alle partier har været ene om beslutningen, siger han. 

- Det afgørende er at skabe parkeringspladser og at få lettet trængslen for beboerne, lyder det fra borgmester Morten Kabell.

Kort nyt\n

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

hillerødmotorvejens forlængelse

playUdbygning af Hillerødmotorvejen er nu et skridt tættere på virkelighed

20_percent

playLadeoperatør fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Stevns trængsel

Årtiers køkørsel kan forsvinde med anlæggelsen af en ny statsvej

hillerød forside

playMilliardforhandlinger giver nyt håb for Hillerødmotorvejen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere