Skuffet Metallica aflyser koncert: Forsanger må ikke synge

James Hetfields helbred og stemme har det ikke godt, så lægen har forbudt Metallica-frontmanden at synge.

Metallicas forsanger James Hetfield var allerede fredag mærket af halsproblemer.

Metallica er blevet nødt til at udskyde sin koncert i København søndag. Det skriver bandet på sin hjemmeside.

Vores uge her i København er noget, som vi har markeret i kalenderen gennem lang tid som en særlig begivenhed.

Metallica 

Forsanger James Hetfield er ramt af sygdom, som betyder, at han ikke kan optræde. Han er blevet tilset af en læge, der har givet ham strenge ordrer om ikke at synge en eneste strofe søndag.

Den planlagte koncert i Royal Arena i København søndag er i stedet udskudt til 2. september, skriver Metallica i meddelelsen.

- Vi håber, at du vil kunne komme tilbage til København til september, og vi vil gøre vores bedste for at gøre det godt igen for alle med noget helt særligt til jer ved showet - selvfølgelig sammen med et kick ass show!, skriver bandet. 

Læs også Blandede anmeldelser efter Metallicas åbning af Royal Arena

Det er den anden af i alt fire koncerter, det verdensberømte metalband er hyret til at spille i København.

- Vores uge her i København er noget, som vi har markeret i kalenderen gennem lang tid som en særlig begivenhed, ikke kun for vores venner i Danmark, men også for os, skriver Metallica.

Omkring 16.000 Metallica-fans havde fredag fundet vej til Royal Arena. Foto: Nils Meilvang / Scanpix

Metal-legenderne indviede Københavns nye arena fredag aften med en koncert, hvor Hetfield undervejs undskyldte over for publikum, at hans stemme ikke var helt på toppen.

- Vi er alle skuffede over, at vi ikke var i stand til at give jer den fulde Metallica-oplevelse; det var et af de mest udfordrende shows vi nogensinde har spillet, men jeres kærlighed og støtte fik os igennem, skriver bandet om åbningskoncerten i Royal Arena fredag.

Det er endnu uklart, om James Hetfields problemer med halsen og stemmen får konsekvenser for de to koncerter, metalheltene efter planen skal spille tirsdag og torsdag.

Lars Ulrich og co. håber, at Aphyxion - et dansk band, som via en afstemning var blevet valgt til søndagens supportband - kan komme til september.

Læs også Ungt band skal varme op for Metallica: "Det er fuldstændig vanvittigt"

Metallica opfordrer sine fans til at holde øje med Facebook-siden og bandets hjemmeside, hvor eventuelle aflysninger vil blive annonceret.

- Vi ved, at mange af jer har lagt rejseplaner for at tilbringe weekenden sammen med os, og vi er meget kede af den ulejlighed, dette vil forårsage, skriver Metallica til de fans, der havde billetter til den aflyste koncert søndag.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?