Skuffet Metallica aflyser koncert: Forsanger må ikke synge

James Hetfields helbred og stemme har det ikke godt, så lægen har forbudt Metallica-frontmanden at synge.

Metallica er blevet nødt til at udskyde sin koncert i København søndag. Det skriver bandet på sin hjemmeside.

quote Vores uge her i København er noget, som vi har markeret i kalenderen gennem lang tid som en særlig begivenhed.

Metallica 

Forsanger James Hetfield er ramt af sygdom, som betyder, at han ikke kan optræde. Han er blevet tilset af en læge, der har givet ham strenge ordrer om ikke at synge en eneste strofe søndag.

Den planlagte koncert i Royal Arena i København søndag er i stedet udskudt til 2. september, skriver Metallica i meddelelsen.

- Vi håber, at du vil kunne komme tilbage til København til september, og vi vil gøre vores bedste for at gøre det godt igen for alle med noget helt særligt til jer ved showet - selvfølgelig sammen med et kick ass show!, skriver bandet. 

Det er den anden af i alt fire koncerter, det verdensberømte metalband er hyret til at spille i København.

- Vores uge her i København er noget, som vi har markeret i kalenderen gennem lang tid som en særlig begivenhed, ikke kun for vores venner i Danmark, men også for os, skriver Metallica.

Omkring 16.000 Metallica-fans havde fredag fundet vej til Royal Arena.
Omkring 16.000 Metallica-fans havde fredag fundet vej til Royal Arena.
Foto: Nils Meilvang / Scanpix

Metal-legenderne indviede Københavns nye arena fredag aften med en koncert, hvor Hetfield undervejs undskyldte over for publikum, at hans stemme ikke var helt på toppen.

- Vi er alle skuffede over, at vi ikke var i stand til at give jer den fulde Metallica-oplevelse; det var et af de mest udfordrende shows vi nogensinde har spillet, men jeres kærlighed og støtte fik os igennem, skriver bandet om åbningskoncerten i Royal Arena fredag.

Det er endnu uklart, om James Hetfields problemer med halsen og stemmen får konsekvenser for de to koncerter, metalheltene efter planen skal spille tirsdag og torsdag.

Lars Ulrich og co. håber, at Aphyxion - et dansk band, som via en afstemning var blevet valgt til søndagens supportband - kan komme til september.

Metallica opfordrer sine fans til at holde øje med Facebook-siden og bandets hjemmeside, hvor eventuelle aflysninger vil blive annonceret.

- Vi ved, at mange af jer har lagt rejseplaner for at tilbringe weekenden sammen med os, og vi er meget kede af den ulejlighed, dette vil forårsage, skriver Metallica til de fans, der havde billetter til den aflyste koncert søndag.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

"Det er både sundt og nærende for vores fælles forståelse af hinanden og vores kultur at få indblik i de andres sprog," siger sprogforsker Michael Ejstrup.

Forskningsprojekt søger dialekter: "Nordsjællandsk er en af de mest diverse ting indenfor sprog"

Tegning af Moen bynavne

Har du også undret dig? Her er forklaringen på sære bynavne i Lorryland

60_percent

playDigteren Peter Laugesen om klimaforandringerne: Det er trist at være magtesløs tilskuer

Bakken

playBakken får ny forlystelse - bliver den første af sin slags i Nordeuropa

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere