Skuddræbt 16-årig var uden banderelation

Københavns Politi mener ikke, at skuddrabet på Østerbro kan kobles sammen med den igangværende bandekonflikt.

00:23

Video: Localeyes.dk Video: Martin Sylvest / Scanpix

Den 16-årige dreng, der er mandag aften blev dræbt af skud på Østerbro i København menes at være uden banderelationer. 

- Der kan umiddelbart ikke kobles bånd fra offeret til en bande. Derfor efterforsker vi nu bredt, siger Jesper Bangsgaard, kommunikationsmedarbejder hos Københavns Politi til TV 2 Lorry. 

Læs også Politi søger vidner i rocker- bandesag: Har du set denne bil?

Politiet modtog anmeldelsen om et skyderi i området klokken 21.05. 

Umiddelbart efter blev drengen fundet livløs i en gård bag Ragnhildgade 48, og kort efter blev han af en ambulancelæge erklæret død. 

- Vi kan ikke på nuværende tidspunkt fastslå, hvad der ligger bag skyderiet, sagde vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen omkring midnat. 

- Men vi har stort behov for at høre fra vidner, der har set noget af interesse op til skyderiet, samt de bekendte, som den 16-årige var sammen med tidligere mandag aften, tilføjede han. 

De pårørende er underrettet. Politiet var ud på natten efter eget udsagn fortsat massivt til stede i området i forbindelse med efterforskningen og for at opretholde tryghed. 

Københavns Politi opfordrer vidner til at kontakte politiet på 33141448. 

Læs også Mor og søn stiller op til valg: Vil stoppe bandekonflikten

Mange skyderier

I løbet af sommeren har der i hovedstaden været en bølge af skyderier på åben gade. De kan ifølge politiet især henføres til stridigheder mellem banden Loyal To Familia og en anden gruppe på ydre Nørrebro og Østerbro.

I løbet af sommeren er over 50 personer blevet varetægtsfængslet for våben, skud og andre forbrydelser i forbindelse med konflikten. Desuden er flere end 20 skydevåben blevet beslaglagt.

Ikke desto mindre fortsætter skyderierne, og også flere tilfældige personer er blevet ramt af kuglerne. Således blev en svensk kvinde på cykel truffet af skud, da hun kom trillende nær Den Røde Plads en nat i september.

Et af de seneste gadeskyderier i København fandt sted natten til lørdag 7. oktober. På Tomsgårdsvej blev en 21-årig mand ramt af et eller flere skud.

I et forsøg på at dæmpe forbrydelserne har politiet gjort brug af muligheden for at suspendere de almindelige regler i retsplejeloven. 

I de såkaldte visitationszoner kan betjente undersøge personer og biler uden at have nogen mistanke. 

I sidste uge besluttede politidirektør Anne Tønnes sig for den femte forlængelse af visitationszone. Og Ragnhildgade, hvor den 16-årige dreng blev dræbt, ligger netop i det berørte område.

Læs også Efter skyderi: Politiet indfører ny visitationszone

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik