Skuddræbt 16-årig var uden banderelation

Københavns Politi mener ikke, at skuddrabet på Østerbro kan kobles sammen med den igangværende bandekonflikt.

Den 16-årige dreng, der er mandag aften blev dræbt af skud på Østerbro i København menes at være uden banderelationer. 

- Der kan umiddelbart ikke kobles bånd fra offeret til en bande. Derfor efterforsker vi nu bredt, siger Jesper Bangsgaard, kommunikationsmedarbejder hos Københavns Politi til TV 2 Lorry. 

Politiet modtog anmeldelsen om et skyderi i området klokken 21.05. 

Umiddelbart efter blev drengen fundet livløs i en gård bag Ragnhildgade 48, og kort efter blev han af en ambulancelæge erklæret død. 

- Vi kan ikke på nuværende tidspunkt fastslå, hvad der ligger bag skyderiet, sagde vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen omkring midnat. 

- Men vi har stort behov for at høre fra vidner, der har set noget af interesse op til skyderiet, samt de bekendte, som den 16-årige var sammen med tidligere mandag aften, tilføjede han. 

De pårørende er underrettet. Politiet var ud på natten efter eget udsagn fortsat massivt til stede i området i forbindelse med efterforskningen og for at opretholde tryghed. 

Københavns Politi opfordrer vidner til at kontakte politiet på 33141448. 

Mange skyderier

I løbet af sommeren har der i hovedstaden været en bølge af skyderier på åben gade. De kan ifølge politiet især henføres til stridigheder mellem banden Loyal To Familia og en anden gruppe på ydre Nørrebro og Østerbro.

I løbet af sommeren er over 50 personer blevet varetægtsfængslet for våben, skud og andre forbrydelser i forbindelse med konflikten. Desuden er flere end 20 skydevåben blevet beslaglagt.

Ikke desto mindre fortsætter skyderierne, og også flere tilfældige personer er blevet ramt af kuglerne. Således blev en svensk kvinde på cykel truffet af skud, da hun kom trillende nær Den Røde Plads en nat i september.

Et af de seneste gadeskyderier i København fandt sted natten til lørdag 7. oktober. På Tomsgårdsvej blev en 21-årig mand ramt af et eller flere skud.

I et forsøg på at dæmpe forbrydelserne har politiet gjort brug af muligheden for at suspendere de almindelige regler i retsplejeloven. 

I de såkaldte visitationszoner kan betjente undersøge personer og biler uden at have nogen mistanke. 

I sidste uge besluttede politidirektør Anne Tønnes sig for den femte forlængelse af visitationszone. Og Ragnhildgade, hvor den 16-årige dreng blev dræbt, ligger netop i det berørte område.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Roskilde havn

Ældre mand fundet død i Roskilde Havn

Men In Black, København den 27 februar 2021 demonstration mod nedlukning

Politi anholder otte til demonstration mod coronarestriktioner

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere