Skraldemændene genoptager arbejdet

Skraldemændene i fire kommuner har fredag besluttet sig for at ophæve sin strejke og genoptage arbejdet.

Hvis du bor i København, Frederiksberg, Dragør eller Tårnby slipper du for at have dit affald liggende og fylde weekenden over.

Skraldemændene i de fire kommuner har nemlig besluttet sig for at genoptage arbejdet fredag og ophæve den strejke, man påbegyndte torsdag.

quote Jeg er ret sikker på, at strejken var fortsat i dag, hvis ikke vi havde fået en udstrakt hånd fra ARC.

Mads Veje, Tillidsrepræsentant, ARC Affaldsindsamling, Tårnby & Dragør

- Vi er tilbage på arbejde i dag, som også er det, drengene allerhelst vil, siger Michael Engelhardt, tillidsmand for de ansatte skraldemænd hos City Container, der dækker København, til TV 2 Lorry.

Udover strejken blokerede skraldemændene for adgangen til ARC, Amager Ressource Center, hvor lastbilerne fra de fire kommuner kører deres skrald hen.

Baggrunden for strejken var, at skraldemændene i Dragør og Tårnby er utilfredse med flere punkter i ansættelsesforholdene hos ARC, som medarbejderne skal overgå til.

- Jeg er ret sikker på, at strejken var fortsat i dag, hvis ikke vi havde fået en udstrakt hånd fra ARC. Men nu tager jeg til forhandlinger med dem og håber, de er villige til at give sig og imødekomme vores ønsker, siger Mads Veje, der er tillidsrepræsentant for skraldemændene hos ARC Affaldsindsamling i Tårnby og Dragør.

Sympatistrejke hos kollegaerne

1. januar overgik opgaven med affaldsindhentning i Dragør og Tårnby kommuner til ARC.

I den forbindelse blev de ansatte skraldemænd overført fra deres tidligere ansættelse til en ny ved ARC. Arbejdstvisten består i uenigheder om, hvilke forhold de ansatte tager med sig i virksomhedsoverdragelsen.

Skraldemændene fra København og Frederiksberg valgte derefter at indgå i sympatistrejke.

Amager Bakke, hvor Amager Ressource Center hører til.
Amager Bakke, hvor Amager Ressource Center hører til.
Foto: Sarah Christine Nørgaard / Scanpix

- ARC har ringet til vores kollegaer i Tårnby og Dragør og tilbudt at komme til forhandlingsbordet - så de må have fundet en pose penge, siger Michael Engelhardt.

Skraldemændene hos City Container skal ligesom kollegaerne i Tårnby og Dragør overgå til Amager Ressource Center - men først i år 2022.

- Vi håber, at vores strejkemarkering har sendt et signal om, at ARC ikke skal til at tage røven på os, når vi senere skal til at forhandle. Drengene synes, det er fint, at der nu er indkaldt til forhandlinger, men vi følger selvfølgelig sagen og ser, hvad der kommer ud af det, siger Michael Enhelhardt.

I løbet af dagen vil skraldemændene fra Dragør og Tårnby afholde et møde med ARC, hvor man forhåbentligt kan finde frem til en løsning på uenighederne i ansættelsesforholdene.

Sker det ikke, kan en ny strejke muligvis være under opsejling.

TV 2 Lorry følger sagen.