Skoleskibet totalrenoveret for 60 millioner kroner

Nyt dæk, nyt maskineri og nyt navigationsudstyr. Hele Georg Stage har været skilt ad og samlet igen, og nu står det totalrenoverede skoleskib klar til brug.

Skoleskibet Georg Stage er blevet totalrenoveret helt ned til de allermindste detaljer.

Hele restaureringen, som også tæller moderne navigationsudstyr og toiletter med osmoseanlæg, har stået på i fire år og har kostet 60 millioner kroner.

- Nu har vi fået renoveret skibet, så vi har et skib, der er bedre, end da det var nyt i 1934. Det er verdens bedste skoleskib, siger en stolt Asser Amdisen, direktør for Georg Stage.

En helt ny epoke

Folkene bag Georg Stage kalder det en ny epoke i skoleskibets historie. Efter renoveringen er skibet nu gearet til at tage på togt to gange om året i stedet for kun en enkelt gang, sådan som det er i dag. På den måde kan skoleskibet også uddanne flere matroser, og det er der behov for, mener direktøren: 

- Dels bakker Danske Rederier op om, at vi uddanner flere matroser, og dels fortæller de rederier, der aftager vores elever, at de har brug for flere folk lige nu. Hvis de ikke kan få danske søfolk, må de tage dem fra udlandet, og det, har jeg svært ved at forestille mig, skal være i nogens interesse.

Fra nyhedsudsendelsen den 2. juli

Ifølge Georg Stages hjemmeside har projektet været et af de største sejlskibsprojekter i Europa, og skibet har været helt skilt ad og samlet igen. Der er nyt dæk, næsten ny aptering og alt stål og maskineri er gennemgået og skiftet.

Den store renovering er støttet af blandt andet A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Aktieselskabet Dampskibsselskabet Orient´s Fond og Augustinus Fonden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

def_thumb,50_percent

playCorona-undervisning endt i succes: Nu opretter gymnasium online-klasse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

Katrinedals Skole i København

Opråb fra skolelærer i København: Udskyd skolestart til 11. januar

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere