Skoleelever dyster om EM-medaljer i svømning

230 vandglade skoleelever fra hele hovedstadsregionen kæmper i disse dage om medaljer til skole-EM i svømning.

00:53

Om bare en måned er København vært for det officielle EM i Svømning i byens nye multiarena Royal Arena, men i dag varmede byen op med Skolernes EM i Svømning.

Arrangementet blev afholdt på Bellahøj Svømmestadion, hvor elever fra 32 skoleklasser i hele hovedstadsområdet deltog.

Det er fantastisk, at så mange børn fra hele Region Hovedstaden har deltaget i Skole EM og fået smag for svømmesporten. For hvem ved, om der måske står en kommende landsholdssvømmer på podiet til dette arrangement.

Carl Christian Ebbesen, Kultur- & Fritidsborgmester, København, DF.

Eleverne har kvalificeret sig gennem deres egen undervisning ude på skolerne i den svømmedyst, der hedder "Klassen svømmer til EM", hvor hver klasse har registreret, hvor langt den kunne svømme på 20 minutter.

I alt 2.359 elever fra regionen har deltaget, og i dag var det tid til finalerne for 4. klasses-eleverne.

- EM i Svømning er en stor begivenhed for hele Svømmedanmark, og derfor arbejder vi i København målrettet for, at byens og regionens borgere tager aktivt del i festlighederne, siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, DF.

- Det er fantastisk, at så mange børn fra hele Region Hovedstaden har deltaget i Skole EM og fået smag for svømmesporten. For hvem ved, om der måske står en kommende landsholdssvømmer på podiet til dette arrangement, siger han.

Læs også EM i svømning til København

Eleverne til Skole EM kæmpede om kopier af de ægte medaljer, som svømmerne kan vinde til EM om en måneds tid, men også om billetter på tribunen til det officielle EM i Royal Arena.

- Vi har nogle super seje atleter og svømmere, som vi gerne vil vise frem for alle københavnerne. Vi vil selvfølgelig gerne have fokus på svømning, som vi synes er en fed sport, siger Pia Holmen, der er direktør i Dansk Svømmeunion.

Fakta om det officielle EM i Svømning 2017

EM i Svømning afvikles i Royal Arena den 13.-17. december 2017. Til EM deltager 850 svømmere fra 43 lande, og mere end 25.000 tilskuere forventes at indtage lægterne. 150-200 mediefolk dækker stævnet, der via live-tv når ud til over 200 millioner TV-seere. I Danmark er det TV 2/TV 2 Sport, der har TV-rettighederne.
  1. Officiel hjemmeside: www.euroswim2017.com
  2. SoMe: Facebook-siden EuroSwim 2017 og på Instagram via @euroswim2017
  3. Billetter til EM købes på www.ticketmaster.dk/swim
  4. Partnerne bag EM i svømning 2017 er udover Dansk Svømmeunion og det europæiske svømmeforbund (LEN): Københavns Kommune, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Region Hovedstaden og Hovedstadens Svømmeklub
  5. Københavns Kommune har samlet set bevilget 7 mio. kr. til EM i Svømning samt til borgerrettede aktiviteter og sideevents op til og omkring eventen
  6. Skole EM i Svømning er støttet af Region Hovedstaden

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik