Skoleelever dyster om EM-medaljer i svømning

230 vandglade skoleelever fra hele hovedstadsregionen kæmper i disse dage om medaljer til skole-EM i svømning.

Om bare en måned er København vært for det officielle EM i Svømning i byens nye multiarena Royal Arena, men i dag varmede byen op med Skolernes EM i Svømning.

Arrangementet blev afholdt på Bellahøj Svømmestadion, hvor elever fra 32 skoleklasser i hele hovedstadsområdet deltog.

quote Det er fantastisk, at så mange børn fra hele Region Hovedstaden har deltaget i Skole EM og fået smag for svømmesporten. For hvem ved, om der måske står en kommende landsholdssvømmer på podiet til dette arrangement.

Carl Christian Ebbesen, Kultur- & Fritidsborgmester, København, DF.

Eleverne har kvalificeret sig gennem deres egen undervisning ude på skolerne i den svømmedyst, der hedder "Klassen svømmer til EM", hvor hver klasse har registreret, hvor langt den kunne svømme på 20 minutter.

I alt 2.359 elever fra regionen har deltaget, og i dag var det tid til finalerne for 4. klasses-eleverne.

- EM i Svømning er en stor begivenhed for hele Svømmedanmark, og derfor arbejder vi i København målrettet for, at byens og regionens borgere tager aktivt del i festlighederne, siger kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen, DF.

- Det er fantastisk, at så mange børn fra hele Region Hovedstaden har deltaget i Skole EM og fået smag for svømmesporten. For hvem ved, om der måske står en kommende landsholdssvømmer på podiet til dette arrangement, siger han.

Eleverne til Skole EM kæmpede om kopier af de ægte medaljer, som svømmerne kan vinde til EM om en måneds tid, men også om billetter på tribunen til det officielle EM i Royal Arena.

- Vi har nogle super seje atleter og svømmere, som vi gerne vil vise frem for alle københavnerne. Vi vil selvfølgelig gerne have fokus på svømning, som vi synes er en fed sport, siger Pia Holmen, der er direktør i Dansk Svømmeunion.

Fakta om det officielle EM i Svømning 2017

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

20_percent

playHæderkronet boldklub venter spændt på mulig genåbning: "Det betyder jo alt"

ipiccy_image

playTvillingebrødre på glatis: Hockeyfamilie lavede egen bane i baghaven

20180408-132422-L-1920x1277we

København vil være verdens mest aktive storby

Nicklas Bendtner

Bendtner er blandt strandede danskere i Dubai

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere