Skolebestyrelse gør oprør: Nægter at underskrive budget

Forældrene i skolebestyrelsen på den lille Oehlenschlægers Skole er så rasende over kommunens budget, at de nægter at samarbejde

De store skoler får penge, så der er råd til udlandsture. Men på Oehlenschlægers Skole på Vesterbro i København vil der kun være råd til en hyttetur, hvis forældrene selv står for det.

Sådan skriver skolebestyrelsen for den lille Vesterbro-skole i en pressemeddelelse, som de har sendt ud efter at have kigget på Københavns Kommunes budget for skolen.

- Vi har fået fremlagt et budget med et millionunderskud på trods af, at der ikke er sat penge af til andet end den lovpligtige undervisning, forklarer skolebestyrelsesmedlem Thomas Lowies. -Der er ingen penge til lejrskole eller IT-udstyr. Der er ikke engang penge til stole og borde til de to nye klasser, som skolen er nødt til at oprette næste år. Skal budgettet gå i nul, er vi nødt til at afskedige lærere, men så kan vi jo ikke opretholde den lovpligtige undervisning.

Ifølge skolebestyrelsens oplysninger, så har kommunen for det næste skoleår budgetteret med et underskud på 1,2 millioner kroner. Det vil sige, at skolen kommer til at opbygge gæld.

Så sent som i sidste måned foreslog Københavns børne- og ungdsomsborgmester, Pia Allerslev (V) at bruge en del af Københavns Kommunes overskud på at indfri gæld på et par andre skoler i byen. Det indslag kan du se her. 

- Skoleledelsen har fåetr godkendt underskuddet på 1,2 millioner kroner i kommunen - og dermed kan lederen planlægge fremover - men hvordan skal gælden betales. Det kan jo kun ske ved, at der spares på børnene - og der er altså allerede skåret helt ind til benet. Der er noget helt galt, når den almindelige drift indebærer et underskud, siger Thomas Lowies til TV 2 Lorry.

Han understreger, at forældrenes aktion ikke er en protest mod skoleledelsen, men mod kommunens forvaltning.

- Som ansvarlig skolebestyrelse kan vi ikke godkende et budget med et millionunderskud. Gælden vil følge os og blive større år for år, mens vi oplever at de manglende ressourcer går ud over børnenes trivsel, skriver de bekymrede forældre i deres nødråb.

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Uddannelse

def_thumb,50_percent

playCorona-undervisning endt i succes: Nu opretter gymnasium online-klasse

online SFO i Solrød

playTrods nedlukning kan børn i Solrød komme i SFO: Mødes via onlineplatform

Pernille Rosenkrantz-Theil

Regeringen udvider nødpasning for de yngste elever

Katrinedals Skole i København

Opråb fra skolelærer i København: Udskyd skolestart til 11. januar

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere