Skole risikerer at brase sammen i blæst

En omfattende renovering har gjort Lergravsparken Skole på Amager ustabil, alle skolens 400 elever er blevet flyttet andre steder hen.

Adgang forbudt-skiltene omkranser lige nu Lergravsparken Skole, hvis elever er blevet flyttet.

Årsagen er, at man i forbindelse med en tilbygning har fundet ud af, at skolen er ustabil. Hvis det blæser mere end 12 sekundmeter, er der fare for, at skolen kan brase sammen. Skolen består af to bygninger Ø og S - og det er hele bygning S, der er lukket nu.

"Af sikkerhedsmæssige årsager, har vi valgt at rømme bygningen totalt, for vi vil jo nødig have, at vores børn kommer til skade" siger skoleleder på Lergravsparken Skole Torben Vorstrup til TV2 Lorry.

Lergravsparken Skole blev totalrenoveret fra 2009 til 2011. Skolen fik i den forbindelse nyt tag, og renoveringen endte med at koste mere end 100 mio. kr.

Som en del af renoveringen blev der lavet hul i alle de tværgående og bærende vægge, og det er derfor, at bygningen er blevet ustabil.

Lergravsparken Skole skal udvides med en ny tilbygning, og i den forbindelse er det normalt, at man undersøger bygningens stabilitet, inden byggeret går i gang.

Kort før jul fik man så den dårlige nyhed: Bygningen kan risikere at styrte sammen, hvis det blæser mere end 12 sekundmeter.

Fejlen var aldrig blevet opdaget, hvis ikke skolen skulle have haft den nye tilbygning.

"Det vi gør nu, er at vi sætter turbo på det arbejde, vi skal lave derude under alle omstændigheder, og i den forbindelse, sætter vi nogle stærke betonvægge ind, så vi får løst problemet," sådan lyder det fra Rasmus Lassen, som er Konstitueret byggechef i Byggeri København, som overser alle de offentlige byggerier i København.

Det var det konkursramte E. Pihl og Søn, der fra 2009 til 2011 var entreprenører på renoveringen af skolen, og det var Mid Consult, som var ingeniører. Hvad det får af konsekvenser, at en omfattende renovering endte med at gøre Lergravsparken Skole ustabil, har Byggeri København ikke besluttet endnu:

"Nu løser vi først problemet, så må vi bagefter se, hvem der har ansvaret," siger Rasmus Lassen til TV2 Lorry.

Det forventes at tage fire måneder at bygge de to betonvægge, som skal gøre skolen sikker igen. Den nye tilbygning forventes at stå færdig i 2017.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere