Skød laserpen mod overvågningsfly: To personer anholdt

To personer er blevet anholdt for at bruge en laserpen mod de overvågningsfly, der i øjeblikket flyver rundt over København.

Onsdag aften omkring kl. 21.30 blev det overvågningsfly, som politiet har lånt af forsvaret, ramt af laserlys. Laserlyset skulle komme fra laserpenne, som personer på landjorden har peget mod overvågningsflyet. Det oplyser Københavns Politi.

En pautrulje på stedet lokaliserede hurtigt to mistænkte, som efterfølgende blev anholdt. Under visitationen fandt patruljen to laserpenne.

De to mistænkte er begge blevet sigtet efter Straffelovens § 252, stk. 1, for at have bragt piloternes liv og helbred i fare, fordi det skarpe laserlys har mulighed for at blænde piloterne. 

- Man skal vide, at det her er en sag, som politiet ser på med meget stor alvor. Laserlys brugt mod fly kan have fatale følger. Uanset om der er tale om drengestreger, eller det er banderelateret, er det noget, som man kan regne med at blive stillet til regnskab for, siger vicepoliinspektør i Københavns Politi, Peter Buhl.

Se politiets overvågningsfly flyve rundt over København her:

 

Politiet opfordrer nu borgere til at kontakte dem, hvis man skulle observere en lignende episode.

- Hvis man skulle observere lignende episoder, vil vi gerne opfordre til, at man med det samme anmelder det til os, så vi kan efterforske sagen. Selv om vi er massivt til stede i området, er borgernes øjne og ører – som i al anden kriminalitetsbekæmpelse - vigtige for os, siger Peter Buhl.

Fly og helikoptere er et vigtigt element

Overvågningsflyet bistår i øjeblikket politiet i bandeindsatsen i København. Udover overvågningsflyet, som er udlånt af Hjemmeværnet, bruger Københavns Politi også helikoptere, som er udlånt fra Forsvaret.

Med brug af fly og helikopter kan politiet scanne et større område og derved skabe sig et bedre og større overblik.

- Vi bruger flyet med henblik på at kunne observere personer eller køretøjer. Vi anvender stort set dagligt en eller anden form for luftbåren platform, fortalte politiinspektør i Københavns Politi, Jens Jespersen, til TV 2 Lorry i går.

Borgere i København har brokket sig over larmen fra den helikopter der flyver rundt. Derfor håber politiet nu, at flyet kommer til at give færre støjgener for byboerne, end den helikopter, som op til flere gange har været på vingerne.

- Vi bruger den type, der samlet set giver mest mening ud fra en politimæssig vurdering, men der indgår selvfølgelig også et ønske om ikke at genere borgerne mere end højst nødvendigt, siger Jens Jespersen til TV 2 Lorry.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Kvinde overfaldet Tisvildeleje

Tidligere patient erkender dødelig vold mod læge

kvinde overfaldet tisvildeleje

Tidligere patient tiltalt for at dræbe læge - nu begynder retssagen

brand leasingfirma hørsholm

Mindst fem biler får større skader ved brand i Hørsholm

Mand anholdt for skyderi i Brøndby Strand

playMand ramt af skud i Brøndby Strand - 34-årig fængslet

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere