Skød laserpen mod overvågningsfly: To personer anholdt

To personer er blevet anholdt for at bruge en laserpen mod de overvågningsfly, der i øjeblikket flyver rundt over København.

Foto: Ronnie Macdonald - Wikimedia Commons

Onsdag aften omkring kl. 21.30 blev det overvågningsfly, som politiet har lånt af forsvaret, ramt af laserlys. Laserlyset skulle komme fra laserpenne, som personer på landjorden har peget mod overvågningsflyet. Det oplyser Københavns Politi.

En pautrulje på stedet lokaliserede hurtigt to mistænkte, som efterfølgende blev anholdt. Under visitationen fandt patruljen to laserpenne.

De to mistænkte er begge blevet sigtet efter Straffelovens § 252, stk. 1, for at have bragt piloternes liv og helbred i fare, fordi det skarpe laserlys har mulighed for at blænde piloterne. 

- Man skal vide, at det her er en sag, som politiet ser på med meget stor alvor. Laserlys brugt mod fly kan have fatale følger. Uanset om der er tale om drengestreger, eller det er banderelateret, er det noget, som man kan regne med at blive stillet til regnskab for, siger vicepoliinspektør i Københavns Politi, Peter Buhl.

Se politiets overvågningsfly flyve rundt over København her:

00:19 Luk video

Politiet opfordrer nu borgere til at kontakte dem, hvis man skulle observere en lignende episode.

- Hvis man skulle observere lignende episoder, vil vi gerne opfordre til, at man med det samme anmelder det til os, så vi kan efterforske sagen. Selv om vi er massivt til stede i området, er borgernes øjne og ører – som i al anden kriminalitetsbekæmpelse - vigtige for os, siger Peter Buhl.

Læs også Politiets nye øje i det høje: Forsvarets fly på vingerne over København

Fly og helikoptere er et vigtigt element

Overvågningsflyet bistår i øjeblikket politiet i bandeindsatsen i København. Udover overvågningsflyet, som er udlånt af Hjemmeværnet, bruger Københavns Politi også helikoptere, som er udlånt fra Forsvaret.

Med brug af fly og helikopter kan politiet scanne et større område og derved skabe sig et bedre og større overblik.

- Vi bruger flyet med henblik på at kunne observere personer eller køretøjer. Vi anvender stort set dagligt en eller anden form for luftbåren platform, fortalte politiinspektør i Københavns Politi, Jens Jespersen, til TV 2 Lorry i går.

Borgere i København har brokket sig over larmen fra den helikopter der flyver rundt. Derfor håber politiet nu, at flyet kommer til at give færre støjgener for byboerne, end den helikopter, som op til flere gange har været på vingerne.

- Vi bruger den type, der samlet set giver mest mening ud fra en politimæssig vurdering, men der indgår selvfølgelig også et ønske om ikke at genere borgerne mere end højst nødvendigt, siger Jens Jespersen til TV 2 Lorry.

Læs også Nørrebro-borgere er trætte af helikopterlarm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik