Skiræs på Amager Bakke: Så hurtigt går det nedad

TV 2 Lorry har som det første medie fået lov til at prøve hele Amager Bakke. Videoen viser en tur på bakken fra start til slut.

Om mindre end en uge åbner Amager Bakke, og arbejdet med bakken er nu så langt, at det kan lade sig gøre at stå hele vejen fra toppen ned til bunden af pisten. 

Indtil for kort tid siden var det kun den nederste del af bakken, der var færdig. Amager Bakke er 400 meter fra top til bund.

Amager Bakke er lige over 400 meter fra top til bund.
Amager Bakke er lige over 400 meter fra top til bund.

- For en god skiløber tager det halvandet til to minutter at stå ned af bakken. Hvis du kører ræs kan du være nede på 50 sekunder, siger Christian Ingels, som er direktør i Copenhill, det selskab der står for skilanlægget på Amager Bakke.

Skibakkens grønne underlag hedder neveplast. Når både skiene og plastunderlaget bliver smurt med silikone, bliver bakken glat.

Det grønne underlag hedder neveplast.
Det grønne underlag hedder neveplast.

- Jeg synes, den første gang er lidt svær, det er jo noget lidt andet end at stå på sne. Men ligeså snart man har prøvet det et par gange, så synes jeg, at man begynder at få følingen i kroppen, siger Laura Noe, som er eventplanlægger på Amager Bakke og var med til at teste anlægget, da vi besøgte det. 

Lange bukser og ærmer

Løberne bliver anbefalet at tænke over, hvad de tager på, når de skal stå ned af Amager Bakke. Altid lange bukser og ærmer til at beskytte kroppen, hvis man falder.

- Vi anbefaler altid, at folk har hjelm på og langt tøj, så de ikke bliver skrabet af underlaget, siger Christian Ingels.

Et uheldigt øjeblik, da Tobias Sørensen styrter på bakken.
Et uheldigt øjeblik, da Tobias Sørensen styrter på bakken.

Kan godt brænde

Under TV 2 Lorrys tur på Amager Bakke stod Tobias Sørensen, som er i praktik på bakken på snowboard. På et tidspunkt mistede han herredømmet med boardet og faldt ind i en af de andre skiløbere.

Hvordan er det at falde på det her underlag?

- Det er en lidt andeldes oplevelse. Underlaget her er lidt hårdere end sne. Jeg har altid et par denimbukser på og et par gode havehandsker. Så brænder du dig ikke. Det er jo plastik, så du kan få sådan en plastikforbrædning - en hudafskrabning.

Tobias Sørensen er en af de ganske få mennesker i verden, der har prøvet at falde på den endnu lukkede Amager Bakke.
Tobias Sørensen er en af de ganske få mennesker i verden, der har prøvet at falde på den endnu lukkede Amager Bakke.

Jeg synes, du sagde av min røv? 

- Ja sådan er det. Det er en del af det, ligesom det er nede i alperne, siger Tobias Sørensen til TV 2 Lorry.

Umuligt at falde ud

Et sikkerhedsnet ved udsatte steder på skibakken og bygningens facade, der fungerer som en op til to meter høj væg rundt om anlægget, sikrer at det er umuligt at falde ud over kanten.

 - Jeg vil sige, at Amager Ressourcecenter har gjort rigtig meget, for at det bliver så sikkert, som det overhovedet kan blive, siger Christian Ingels.

Værkets facade udgør også et stor væg, der indkranser anlægget.
Værkets facade udgør også et stor væg, der indkranser anlægget.

Et minut og treogtyve sekunder tager turen ned af bakken for vores testløber i toppen af artiklen.

Når bakken åbner på fredag, kan alle interesserede selv prøve bakken. På onsdag viser vi på TV 2 Lorry et større indslag om den nye skibakke i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30.