SKAT ikke i tvivl: Esport er en sport!

Debatten vokser og vokser, men nu melder en ny spiller sig på banen i esport-diskussionen. Ifølge SKAT er esport nu en officiel sport.

03:00

Det københavnske esports-hold Astralis kan kalde sig verdens bedste, efter de for nylig vandt en af de største internationale turneringer i computerspillet Counter Strike. Så i dag gik turen til Københavns Rådhus, hvor de på lige fod med andre store sportspræstationer skulle fejres med de traditionsrige pandekager. Video: Presse

I februar blev Counter Strike holdet Astralis som de første danske esportsudøvere nogensinde inviteret på rådhuspandekager på Københavns Rådhus.

Med invitationen til rådhuspandekager blev de fem drenge, der til dagligt træner i topmoderne træningslokaler på Sydhavnen, officielt anerkendt i København som esportsudøvere, selvom mange stadig ikke mener, at computer spil kan kaldes for sport.

Efter en samlet vurdering fandt Skatterådet, at spørger som professionel esportsudøver udøvede tilstrækkelig udfoldelse til, at betingelsen om fysisk udfoldelse var opfyldt.

Skatterådet

Men nu melder en ny spiller sig på banen i debatten om, hvorvidt esport kan betegnes som en sport - og trumfer en tidligere beslutning fra DIF.

Denne gang er det ikke en kommunal indstans, der skal gøre tilværelsen nemmere for Astralis, der ligger nummer 1 på Counter Strike verdensranglisten eller det FC København-ejede hold Team North, men derimod en landsdækkende indstans.

SKAT har tirsdag givet esport et gevaldigt skulderklap ved at give et bindende svar til en unavngiven professionel esportsudøver, der siger, at udøveren kan oprette en sportspension efter pensionsbeskatningslovens § 15 B.

Læs også Spektakulær sejr gav 3,5 millioner - og pandekager på rådhus

Udmeldingen fra skat kommer efter et spørgsmål til Skatterådet om, hvorvigt en esportsudævere kan sætte deres indkomst fra computerspilsbranchen ind på en såkaldt sportspension, som findes blandt udøvere af mere klassiske sportsformer.

En sportspension er en pensionsopsparing, som man allerede kan få udbetalt efter endt professionel sportskarriere, og Skatterådet er øverste myndighed på området. Svaret på, hvorvidt en esportsudøver kunne sætte penge på en sportspension, var klart og tydeligt:

Endvidere fandt Skatterådet, at bestemmelsens øvrige betingelser om væsentligt konkurrenceelement og færdigheder i det konkrete tilfælde måtte anses for opfyldt.

Skatterådet

- Efter en samlet vurdering fandt Skatterådet, at spørger som professionel esportsudøver udøvede tilstrækkelig udfoldelse til, at betingelsen om fysisk udfoldelse var opfyldt. Endvidere fandt Skatterådet, at bestemmelsens øvrige betingelser om væsentligt konkurrenceelement og færdigheder i det konkrete tilfælde måtte anses for opfyldt, skriver de.

På torsdag er der konference i eSportsbrancen i forbindelse med Copenhagen Games, der afholdes i Øksnehallen. Her vil både Dansk Idrætsforbund, DIF, og Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger, DGI, deltage, og dagens beslutning må formodes at styrke selvopfattelsen hos eSport Danmark.

Læs også Sydhavnske computerkrigere vandt 730.000 kroner

Også Københavns Kommunes kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen vil deltage på torsdag. Det var også ham, der anerkendte Astralis' sejr i det uofficielle verdensmesterskab i Counter Strike spillet CS:GO, og inviterede Astralis på rådhuspandekager tilbage i februar måned.

 

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik