Skandaleramte bycykler kommer måske alligevel på gaden

De 1860 københavnske bycykler kommer formentlig aldrig på gaden. Det var både fonden bag de skandaleramte bycykler og Københavns miljø- og teknikborgmester ret sikre på for to uger side

Og det var forventet, at pendler og bycykelfonden på et bestyrelsesmøde i dag ville beslutte at ophæve kontrakten med leverandøren af cyklerne, firmaet Go Bike.

Men det var en overraskende melding bestyrelsesformand for By- og pendlercykelfonden, Nikolaj Bøgh, havde med ud fra mødet:

- Det krav, vi har sendt dem, har haft en meget tydelig effekt. Vi har fået en tilbagemelding om, at de vil garantere for de beløb, der er blevet indbetalt, og at de tilsyneladende også vil levere en fornuftig udrulningsplan for de sidste 1400 cykler, siger han til DR P4 København.

Den melding har fået bestyrelsen til indtil videre at droppe planerne om at ophæve kontrakten.

Go Bike mangler forsat at levere 1400 cykler, og en stor del kan være på gaden inden længe, lyder meldingen fra bestyrelsesformanden:

- Det ser ud til, at vi kan være oppe på en kritisk masse på omkring 1000 cykler her i løbet af forsommeren, siger han til DR P4 København

Bycykelfondens jurister skal de kommende dage kigge Go Bikes nye plan for levering igennem, og så vil en endelig beslutning blive meldt ud.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere