Skakmat! Spillere i alle aldre kæmpede om at møde verdensmester

Over 100 håbefulde skakspiller mødtes søndag for at kæmpe om at få lov at møde den legendariske verdensmester Magnus Carlsen om lidt over en uge.

Søndag klokken 10 var 128 skakspillere samlet i Folkehuset Absalon i København for at dyste om at få lov til at spille mod den norske verdensmester Magnus Carlsen, der gæster Cirkusbygningen den 22. maj.

Der var mødt skakentusiaster op i alle aldre, som alle håbede på at blive dagens vindere. Blandt deltagerne var for eksempel 8-årige Sarah Derlich, der vandt over 55-årige Henrik Tuxen.

- Han græd ikke, da han tabte, fordi han er jo voksen. Men han var ikke sådan lige den gladeste, fortæller Sarah Derlich om kampen.

- Da jeg så, at jeg skulle spille mod en 8-årig, tænkte jeg, at jeg måske havde en chance, selvom jeg ikke har spillet så meget. Men det gik hurtigt op for mig, at hun var god. Det første spil var fuldstændig dramatisk, siger Henrik Tuxen.

Verdensmesteren mod 26 danskere

Det blev dog ikke Sarah Derlich, der vandt hele turneringen i dag, men 22-årige Viktor Haarmark på en 1. plads og 32-årige Martin Lee Lauritsen på en andenplads.

De skal møde Magnus Carlsen den 22. maj sammen med blandt andet iværksætteren Lennart Lajboschitz, en af Danmarks største skaktalenter, Jonas Bjerre, og 22 andre.

quote Man kan ikke vinde i skak ved held, og man skal også koncentrere sig. Jeg synes, det er enormt fascinerende og har spillet det i mange, mange år.

Lennart Lajboschitz, iværksætter

Det er sportsbureauet F. Reklame, der står bag arrangementet den 22. og arrangementet i Absalon søndag med støtte fra Lennart Lajboschitz, som selv er en stor skakentusiast:

- Skak er et spil, der handler meget om logik. Man kan ikke vinde i skak ved held, og man skal også koncentrere sig. Jeg synes, det er enormt fascinerende og har spillet det i mange, mange år, fortæller han.

Lennart Lajboschitz driver Absalon og håber, at han, ved at sætte fokus på skak, kan få flere til at mødes om spillet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

F C Nordsjælland

FC Nordsjælland får ny udenlandsk ejer

Alexander Aslak Nørgaard

Birkerød-svømmer sætter dansk svømmerekord i DM-triumf

Viktor Fischer, FCK

Smitteudbrud hos FCK: Nu er seks spillere ude med corona

Jonas Wind

FCK-profiler testet positive for coronavirus

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere