Skæbnedag på Københavns Rådhus: Venstre vælger spidskandidat

Flere bestyrelsesmedlemmer stopper, hvis børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev vinder posten som spidskandidat før næste kommunalvalg

Selv om hun fik næsten 14.000 personlige stemmer ved seneste kommunalvalg, så er børne- og ungdomsborgsmester Pia Allerslev fra Venstre ikke den rette til at stå i spidsen for Venstre i København ved næste kommunalvalg. 

Det er udmeldingen fra Venstres lokale partiforening, der har givet enstemmig opbakning til Pia Allerslevs rival, Cecilia Lonning-Skovgaard, der i dag er partiets politiske ordfører på rådhuset. 

Hvem, der skal stå øverst på stemmesedlen fremover, afgøres dog først tisdag aften på et møde, hvor partiets medlemmer stemmer om udfaldet. 
 

Det er kampen for de liberale mærkesager, der højst sandsynligt bliver afgørende for udfaldet af aftenens afstemning. 

Cecilia Lonning-Skovgaards støtter har i hvert fald forklaret, at de mener, der er behov for en ny frontfigur, fordi Pia Allerslev ikke har formået af tydeliggøre partiets politik. 

- Pia har været god til at komme i medierne. Man ved, at Pia er fra Venstre. Men jeg tror, at vælgerne har svært ved at pege på, hvad Venstre står for, siger formanden i Venstre i København, Lars Magnus Christensen, til Ritzau. 
 

I Politiken mandag bebuder flere ledende medlemmer af Venstre, at de overvejer at trække sig, hvis Pia Allerslev går hen og vinder kampen trods bestyrrelsens anbefalinger. 

Pia Allerslev selv har også meldt ud, at hun ikke vil være at finde på stemmelisten ved kommunalvalget i 2017, hvis det ender med en sejr til hendes konkurrent. 

- Jeg bliver ikke en del af holdet, hvis man ikke ønsker mig som spidskandidat, siger hun til Ritzau. 

Venstre i København

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Lauritz Lindboe Wind overfald blurred

playS vil give voldsdømte karantæne fra barer om natten

amdisenogbjørstorp

"Et forsøg på snyd" før drama-valg i S: Samme kreditkort oprettede 33 medlemskaber

20160309-162009-3-1920x1281we

Gentoftes stemmesluger tjekker ud - nu kaster de andre sig over byttet

Hans Toft 2018

Går af efter 28 år som borgmester: ”Han symboliserede det kommunale Konservative”

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere