Sigtelse: 14-årig dreng døde hjælpeløs på badeværelse

Kvinde vidste ifølge sigtelse, at børn havde spist medicin, og mistænkes for ansvar for drengs død.

Arkivfoto Foto: Kim Haugaard - Scanpix

I længere tid lå en 14-årig dreng lørdag aften med vejrtrækningsproblemer på et badeværelse i en lejlighed på Østerbro. 

Lejlighedens indehaver, en 40-årig kvinde, tilkaldte ifølge politiet ikke hjælp, og drengen døde. 

Også kvindens egen datter på 14 år lå på badeværelset og havde svært ved at trække vejret, står der i sigtelsen. Hun fik hjertestop og blev efterfølgende genoplivet.

Læs også 40-årig kvinde anholdt i sag om 14-årig drengs medincindød

Ifølge politiets sigtelse var kvinden klar over, at børnene havde indtaget medicin eller stoffer. Men hun undlod at slå alarm, og derfor er hun nu sigtet for overtrædelse af straffeloven.

Tirsdag er kvinden under et retsmøde i Københavns Byret blevet varetægtsfængslet i foreløbig 13 dage for sin rolle i sagen.

Retsmødet blev holdt for lukkede døre, og derfor er de oplysninger, som anklagemyndigheden under retsmødet har fremlagt, samt kvindens forklaring indtil videre hemmelige.

Dog blev det oplyst, at kvinden nægter sig skyldig i de rejste sigtelser.

Kvinden er i forhold til drengen sigtet for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. 

Læs også Stor politiaktion mod bander på Sjælland: 12 personer anholdt

At kvinden ikke tilkaldte en læge, selv om hun vidste, at børnene havde indtaget medicin eller stoffer, og selv om de havde vejrtrækningsproblemer, gør ifølge sigtelsen, at hun har handlet uagtsomt og dermed var ansvarlig for drengens død.

Hvad angår datteren, som overlevede, så er kvinden sigtet efter straffelovens paragraf om at hensætte nogen i hjælpeløs tilstand.

Dommer Jeanette Bukhave vurderede, at der er begrundet mistanke om, at kvinden er skyldig i de rejste sigtelser. Samtidig vurderede dommeren også, at sagen vil kunne udløse fængsel i mindst 30 dage. 

Læs også 14-årig død efter indtagelse af medicin – pige i kritisk tilstand

Endelig vurderede Bukhave, at kvinden på fri fod ville kunne påvirke politiets efterforskning af sagen, og dermed var betingelserne for en varetægtsfængsling opfyldt.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik