Sibirisk kulde kan være livsfarligt: Hjemløse-beredskabet opruster

De næste par dages sibiriske kulde kommer til at gå hårdt ud over de hjemløse. Derfor øger herbergerne nu beredskabet, så ingen kommer i nød.

Temperaturer, der føles som helt ned til minus 15 grader den næste uge, betyder øget beredskab på hovedstadens herberger.

De hjemløse kan nemlig være i livsfare i den bidende kulde:

- De, som er hjemløse, har et kæmpe problem med simpelthen at komme indenfor, hvor temperaturen er, så de overlever. Ellers risikerer de simpelthen at udånde, siger Asbjørn Christensen, der er bestyrelsesmedlem i hjemløseorganisationen SANDs afdeling i hovedstaden.  

Den sibirisk kulde har taget sit første tag om Hovedstadsområdet - hvor temperaturen de næste par dage nemt vil ramme de tocifrede kuldegrader.  Det er forbundet med livsfare, hvis man sover udenfor om natten.

Siden november sidste år har Kompasset, der hører under Kirkens Korshær, haft 40 sovepladser i Hellig Kors Kirke på Nørrebro. Men i forbindelse med den bidende kulde vil de lukke alle, der har brug for det, ind til varme senge.

Christian Cramon, der leder Kompasset, håber, at de flere senge vil være nok:

 - Lige nu er planen helt klar. Vi håber, at alle kommer ind, og at vi ikke kommer til at afvise nogen ved dørene, men det er jo klart, at det er meget besværligt, alt efter hvor mange mennesker, der møder op, siger han.  

Københavns kommune er klar

Ifølge Københavns socialborgmester, Mia Nyegaard fra Radikale Venstre, kommer vi heller ikke til at se hjemløse i hovedstaden, der kæmper for deres liv:

- Vi har pladser på vores natcaféer, og vi har lavet et frostberedskab. Det vil sige, at hjemløseenheden arbejder på skæve tidspunkter og tager ud og sikrer, at der simpelthen ikke er nogen, der skal ligge og fryse i den her kulde. Vi har en devise om at ingen skal dø af kulde i København. Det kan jeg selvfølgelig ikke give nogen garanti på, men jeg kan sige, at vi gør, hvad vi kan, siger hun til TV 2 Lorry. 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere