SF vil kuppe Amager Fælled-byggeri med grønt flertal

SF vil med grønt flertal tvinge Økonomiforvaltningen til at finde alternative placeringer til det omdiskuterede Amager Fælled Kvarter.

Måske er det ikke for sent at redde den del af naturområdet Amager Fælled, der ellers allerede er solgt til byggegrunde. 

quote Hvis vi selv finder pengene eller en anden grund, der kan bygges på, så er der ikke noget til hinder for at holde bulldozerne væk fra Amager Fælled.

Sisse Marie Welling, der er budgetordfører for SF i København

Det er i hvert fald SF's håb.

Derfor foreslår partiet nu i et såkaldt "medlemsforslag" at tvinge Københavns Økonomiforvaltning til at finde en alternativ placering til byggeriet Amager Fælled Kvarter, der kommer til at snuppe 10 procent af naturområdet Amager Fælled. 

- Med forslaget beder vi forvaltningen om at grave dybt i gemmerne for at se på, hvad vi har af muligheder for at få omgjort beslutningen, siger Sisse Marie Welling, der er budgetordfører for SF i København. 

Et grønt flertal kan stoppe bulldozerne

Byggeplanerne har fået københavnerne til at rase. 27.000 har skrevet under på at stoppe byggeriet og i september mødte tusindsvis af københavnere op og dannede en menneskering omkring området i protest.

Men også i Københavns Borgerrepræsentation tegner der sig et flertal af kritiske partier. 

SF's håb er, at de Konservative, Radikale Venstre, Enhedslisten og SF selv sammen kan danne et flertal i Borgerrepræsentationen, når forslaget behandles torsdag i næste uge. 

TV 2 Lorry har talt med både de Konservative og Radikale Venstre. Begge partier er postitive over for forslaget. Radikale Venstre vil stemme for, mens de Konservative gerne vil læse forslaget igennem, før man beslutter sig. 

Læs mere om de Konservative og Radikale Venstres reaktion på forslaget her. 

SF foreslår specifikt Nordhavnen som et muligt alternativ til Amager Fælled Kvarter.

Her er, hvad du skal vide om Amager Fælled Kvarter

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Miljø

parcelhuserødovre

Kommune lokker borgere med 61.000 kroner i nyt, grønt projekt

def_thumb,50_percent

playUndersøiske stenrev kan blive fremtidens kystsikring på Nordkysten

Stenrev

playKæmpe stenrev skal skabe liv under havet ved Nordkysten

Farum Sø

Ny spildevandsplan skal sikre badevand og vandmiljø

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere