Selskab taber endnu en kamp om udseende

Strömma Danmark A/S ville have konkurrent til at droppe teksten "Hop On Hop Off" på turistbusser i København.

Der er kamp om turisterne, der kører på sightseeing i de københavnske gader. Flere gange har to af de konkurrerende selskaber krydset klinger i retten. Og nu er der fladet en ny dom.

Selskabet Strömma Danmark har onsdag tabt endnu en strid om udseendet på de dobbeltdækkerbusser, som selskabet og dets konkurrent Step On Step Off kører turister rundt i i Storkøbenhavn.

Sø- og Handelsretten har frifundet Step On Step Off, og Strömma Danmark, der tidligere hed Vikingbus, skal betale 30.000 kroner i sagsomkostninger til sin konkurrent.

Tvisten har drejet sig om brugen af teksten "Hop On Hop Off" kombineret med farven rød på busserne.

Strömma hævder, at Step On Step Off har været for nærgående i sin markedsføring. Selskabet mener, at de to selskabers busser ligner hinanden så meget, at turisterne kan komme i tvivl om, hvem de kører rundt med.

Derfor krævede Strömma blandt andet, at Step On Step Off fik forbud mod at bruge teksten på selskabetss røde og blå busser. Men det blev afvist af Sø- og Handelsretten.

Tidligere var det den røde farve på turistbusserne i København, der var stridighed om. Her ville Strömma have konkurrenten til at droppe farven rød på deres busser.

Men også her tabte selskabet sagen, hvor Østre Landsret blandt andet anførte, at røde dobbeltdækkerbusser var et kendt fænomen.