Seebach i Tivoli Dedikerede fans ligger i kø hele dagen

Når popmageren Rasmus Seebach i aften går på scenen til Fredagsrock i Tivoli, bliver han mødt af fans i tusindvis og en lille gruppe, der følger ham overalt.

Det er langtfra et ukendt fænomen, at musikere har en lille hård kerne af fans, som sætter en stolthed i at følge deres favoritkunstner overalt. Gennem tykt og tyndt. Fra koncert til koncert.

Sådan nogle fans har pop-hitmageren Rasmus Seebach naturligvis også. De sidder lige nu, i skrivende stund, på plænen i Tivoli. Forrest i køen til den såkaldte 'inner circle' for at sikre sig en plads helt oppe foran.

Flere af dem har set over 50 koncerter med Rasmus Seebach.

Fangruppe opstået til koncerterne

De første i køen er en hel gruppe af Seebach-fans, som faktisk har lært hinanden at kende, efter de har været til et utal af koncerter - først hver for sig og så sammen.

quote Rasmus Seebach er virkelig populær, så det havde jeg godt forestillet mig.

Thor Feilberg, Programchef i Tivoli

Nu er der opstået et lille fællesskab, som holder julefrokoster med Rasmus Seebach-tema og arrangerer samkørsel på tværs af landet, når der skal sættes hak ved endnu en koncert.

I år er Helle Petersen kørt hjemmefra klokken seks i morges fra Røddinge i Sønderjylland for at ligge i kø.

- Mange i min familie og omgangskreds forstår ikke, at jeg så tit gider tage afsted og bruge så meget tid på det her. Men koncerterne er det hele værd og ventetiden bruger vi til at snakke sammen og hygge os, siger Helle Petersen.

Rasmus Seebach om at have fans, der følger ham rundt i hele landet. Foto: Tivoli

Med koncerten i Tivoli runder 34-årige Helle Petersen koncert nummer 52. Hun har været fan af Rasmus Seebach siden 2011, hvor singlen og megahittet 'I mine øjne' kom på gaden. Det er en sang som stadig betyder noget helt specielt for hende den dag i dag.

- Fordi det bare er én stor kærlighedserklæring til familie. Og så handler den meget om det der med, at man ikke må glemme at passe sin familie, selvom man ikke altid er så god til at ses og skrive sammen, siger Helle Petersen.

Ét af de helt store navne

For Tivoli-scenen er Rasmus Seebach ét af de helt store danske navne og et kæmpe trækplaster. Inner circle, som pigerne ligger i kø til, er et område man betaler ekstra for at få billet til. Der er plads til cirka 3000 tusind mennesker og de pladser er forlængst røget.

quote Han plejer at kigge ned til os og lige anerkende, at vi er der

Helle Petersen

Faktisk behøvede pigerne ikke ligge i kø til inner circle, men de gør det, for at få en plads helt oppe ved det hegn, der stadig er imellem tilskuerne og scenen.

Interessen for Seebach-koncerten kommer ikke bag på programchef Thor Feilberg.

- Vi sætter inner circle op, når vi får store navne ind, fordi vi ved, at der kommer mange fans og at nogle rigtig gerne vil tæt på. Rasmus Seebach er virkelig populær, og så mange store koncerter har han heller ikke spillet i år, så det havde jeg godt forestillet mig, siger han.

Rasmus Seebach svarer på spørgsmål fra fans. Foto: Tivoli

For fangruppen er der en god grund til, at de vil være forrest, udover at få en god koncertoplevelse. Det er nemlig dér, at Rasmus Seebach plejer at finde dem.

- Han plejer at kigge ned til os og lige anerkende, at vi er der. Han gav også en intimkoncert sidste år i orangeriet, hvor han bagefter hoppede ned fra scenen, gav os krammere og sagde 'godt i kom', siger Helle Petersen.

Hvis man stadig er i tvivl om, hvorvidt Helle Petersen er en af de største Seebach-fans herhjemme, er her et sidste bevis. Da Rasmus Seebach i 2013 udgav albummet 'Ingen kan love dig i morgen', fik Helle Petersen popsangeren til at skrive titlen ud til hende i hånden. 

Og hvor mon den så endte derfra? Selvfølgelig som Helles Petersens første tatovering, på ribbene til evigt minde.