Se videoen: Få en køretur med Københavns nye metro

Søndag åbner Cityringen i København. Få et indtryk af køreturen i viden her - og læs om åbningsdagens folkefest her.

Nu kan du få din første køretur i Cityringen, der forbinder Københavns Indre By med Østerbro, Ydre Nørrebro, Indre Nørrebro, Frederiksberg og Vesterbro.  Metroselskabet har i dag offentliggjort videoen, som du kan se over artiklen her, hvor du med et af de nye tog kører den 15,5 kilometer lange tur med stop på de ialt 17 underjordiske stationer.

Her stopper den nye metro

Videoen er speedet op, men giver dig alligevel et indtryk af de nye stationer og deres forskellige farver og design. Og hvis du ikke har lyst til at nøjes med at se billederne - så kan du fra søndag selv sætte dig til ette i toget og tage turen.

Søndag er der folkefest

Og ikke nok med det - du kan også komme med til et brag af en folkefest på Københavns Rådhusplads og ved Frederiksberg station.

- Når Cityringen åbner, kan vi pludselig suse under jorden til arbejde, familie og venner med bæredygtig, kollektiv transport, som binder byen endnu bedre sammen. Det vil forandre københavnernes hverdag for altid – og bane vejen for en endnu grønnere hovedstad.

- Jeg glæder mig til at fejre den historiske dag til et brag af en folkefest, siger Københavns overborgmester Frank Jensen (S).

Stort festprogram

Festlighederne begynder på Københavns Rådhusplads klokken 13. Fra 13 til 14 er der på en opsat scene livemusik med Freja Kirk, Rasmus Walter, Pernille Rosendal og Thøger Dixgaard.

Og klokken 14 kan man opleve et helt særligt åbningsshow, der kommer til at vise, hvordan de mange nye metrostationer kommer til at forandre hovedstaden.

Dronning Margrethe er med til festlighederne og overværer showet.

Og klokken 15 sker det: Metroen erklæres for åbnet, og både Dronning Margrethe, statsministeren, Københavns overborgmester og Frederiksbergs borgmester holder tale.

Fra åbningen og resten af døgnet er det gratis at benytte både det nye og det gamle metrosystem.

Efter åbningsshowet er der mere live-musik. Denne gang med Søren Huss, Soleima, Nicklas Sahl, Lis Sørensen og Tim Christensen.

Fest på Frederiksberg

På Frederiksberg begynder festlighederne klokken 12.30 ved Frederiksberg Metrostation, hvor borgmesteren byder velkommen til fest for børn og voksne.

Fra 12.45 til 13.15 optræde Mames Babegenush, og derefter kan man opleve Jekyll on Ice og siden Christina Von Bülow Trio.

Klokken 14 transmitteres åbningsceremonien fra Rådhuspladsen i København - og klokken 15 åbner som nævnt hele det nye metrosystem for offentligheden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere