Se nyt superfly på Tøjhusmuseet

I de kommende dage kan man opleve en fuldskala-model af Danmarks kommende kampfly F-35 på Tøjhusmuseet i København.

Det er en hurtig sag, man kan se på Tøjhusmuseet i disse dage. Museet udstiller i sin gård Danmarks kommende kampfly, fighteren F-35, der kan nå en hastighed på mach 1,6 - eller mere end 1.900 kilometer i timen.

Flyet, der også kendes som Joint Strike Fighter, har været gennem en meget lang teknisk, militær og politisk godkendelsesproces, inden det blev valgt som det danske forsvars afløser for det efterhånden aldrende F-16 kampfly.

Begge de to flytyper kan ses på Tøjhusmuseet frem til 10. september. For F-35s vedkommende er der tale om en fuldskala model, mens F-16 flyet er ægte.

Da udstillingen åbnede i dag, kunne man møde Casper Børge Nielsen, der er testpilot på de nye jagerfly. Og han fortæller, at den danske nyerhvervelse på en række områder er helt forskellig fra F-16-flyet.

-Den store forskel mellem F-16, og de fly, man ellers flyver i dag er, at F-35 er et såkaldt stealth-fly, som gør, at det er meget svært at se på radar. Det har også en varmesignatur, der gør, at det er svært at få øje på, forklarede han.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere