Se listen: Kronprinsens favoritnumre skal spilles ud over København

Sidste år offentliggjorde Kronprins Frederik sine favoritsange. På mandag bliver de spillet ud over Københavns gader.

Når 40.000 løbere på mandag snører løbeskoene og bevæger sig ud i Royal Run-løbet på Frederiksberg og København, vil der på den 10 kilometer lange rute være en masse forskellig underholdning til de mange løbere og tusindvis af tilskuere, der dukker op for at fejre kronprins Frederiks 50-års fødselsdag.

Et af de festlige indslag står musiker og radiovært Alex Nyborg Madsen for, når han tæt ved Tivoli sætter sig op på den store mixerpult og spiller løs af kronprinsens yndlingssange.

quote For mange voksne stopper musikinteressen når man får job, børn og græsplæne, men her adskiller Kronprins Frederik sig

Alex Nyborg Madsen

Sidste år offentliggjorde kronprins Frederik, hvad han privat lytter til, og Kongehuset valgte efterfølgende at lægge listen med 160 af hans yndlingsnumre fra seks forskellige årtier på Spotify.

Og Alex Nyborg Madsen glæder sig til at hylde kronprinsen og spille hans sange for folket.

- Han er, hvad jeg kalder, et bevidst musikinteresseret menneske. Én der ved, hvad han kan lide, og ikke én der bare lytter til det, der tilfældigvis flyder ud af bilradioen, siger Alex Nyborg Madsen til TV 2 Lorry.

Her adskiller Kronprins Frederik sig

- I kronprinsens tilfælde er det klassisk rock fra, der er fundamentet i hans musiksmag, som så mange andre. For mange voksne stopper musikinteressen dog når man får job, børn og græsplæne. Og lige pludselig, så er det bare nok at blive ved med at høre det, man godt kan lide. Og det er selvfølgelig helt fint, men her adskiller kronprinsen sig, for selv om han har sine favoritter i fortiden, så afholder det ham ikke fra at lytte til nye, interessante ting, og det bærer han liste præg af, synes jeg.

Alex Nyborg Madsen interviewede Kronprins Frederik i radioen om hans forhold til musik tilbage i 1995, og onsdag - 23 år efter – interviewede han ham så for anden gang.

- Vi snakkede jo om alt muligt, men når man snakker musik med kronprinsen, så mærker man den naturlige interesse, han har for det. Selv om han, som sagt, er mest til rock, så sad vi for eksempel og snakkede om Justin Timberlake. Det er jo straight up pop, men hvor vi begge er enige om, at han bare er sindssygt dygtig, fortæller Alex Nyborg Madsen.

Royal Run-løbet på mandag bliver en folkefest, og derfor er Alex Nyborg Madsen opmærksom på, hvilke sange han skal spille, selv om han rent faktisk ikke har lagt sig fast på noget endnu.

- Nu er det jo et specielt arrangement, hvor man skal bidrage til den gode stemning for løberne og publikum, så jeg vil udvælge numrene efter fornemmelsen. For eksempel synes jeg ikke, det giver så meget mening at spille for mange stille numre, men mere med noget gang i.

10 kilometer-løbet skydes i gang klokken 19, men forinden vil der være andre mindre løb og underholdning hele dagen op til.

Herunder kan du se den lange liste med kronprinsens 160 udvalgte sange.

60'erne

70'erne

80'erne

90'erne

00'erne

10'erne

 
Sådan ser Royal Run-medaljen ud
Sådan ser Royal Run-medaljen ud
Foto: Royal Run

 

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Royalt

Prinsesse Isabella, 14 år

Prinsesse Isabella fylder år - se de nye billeder fra kongehuset

20210417-095342-L-1920x1276we

Derfor flager Amalienborg på halv i dag

20200411-161912-L-1920x1280we

Dronning Margrethe er blevet vaccineret mod coronavirus

Dronningen

Seks ikoniske citater fra dronningens nytårstaler - gør hun det igen i år?

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere