Se hvor flotte de er: Skolebørn dekorerer terrorværn

Tre københavnske skoleklasser har fået frie hænder til at udsmykke 15 af Københavns betongrise.

Og de store betonklodser, der bruges som værn mod terror i form af hastighedsdæmpende foranstaltninger i byens rum, har fået noget af en makeover.

De farverige betongrise er blevet sat omkring Gammeltorv og Nytorv, og de adskiller sig temmelig meget fra de almindelige grå betonklodser.

Det er tre skoleklasser fra Christianshavn og Vanløse, der har besøgt Billedskolen i Tvillingehallen og fået til opgave at give deres bud på, hvordan man kan give de fartdæmpende betongrise en ny visuel fortælling og et flot design.

Eleverne går i 4-6. klasse, og har under overskriften ”Når betongrise får vinger, og tankerne får luft” arbejdet for at forvandle byens terrorværn til kunstværker, der skal sætte tankerne i gang hos såvel de lokale københavnere som byens mange besøgende.

 
 

De farverige betongrise på Gammel Torv og Nytorv er en midlertidig del af den overordnede plan for, hvordan Teknik- og Miljøforvaltningen kan bearbejde og udskifte de mange betongrise, der på Københavns Politi og PET’s anbefaling står i byrummet for at gøre det sværere at køre igennem med høj fart, hvor der er mange mennesker samlet.

Teknik- og Miljøforvaltningen har allerede udskiftet en række betongrise med smukke granitplinte, og i løbet af de næste måneder vil forvaltningen fortsætte arbejde med at indføre mere københavnervenlige løsninger. Dels vil forvaltningen udskifte ca. 50 betongrise med plantekummer med blomster eller træer, ligesom ca. 80 betongrise skal males, så de falder bedre ind i bybilledet.
 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere