Se den vilde video: Sådan er København vokset siden 1984

Med Google Timelapse kan du med dine egne øjne se Københavns vokseværk fra 1984 og til nu.

Foto: Google Timelapse

Man tænker ikke over det, men når man ser billederne er det tydeligt. 

Der er sket meget med København på de sidste 32 år, og ikke nok med at der er kommet langt flere mennesker til byen, så udvider byen sig også. 

Læg især mærke til Nordhavn, der æder sig ind på havet, og Øresundsbroen, der blev færdigbygget i år 2000. Du kan også se Amager Strandpark og Den Blå Planet blive til.

Du kan zoome ind, hvis du vil se din bydels udvikling på tæt hold. Du kan også bevæge kortet hen på en hvilken som helst anden by - Køge har ser eksempelvis markant anderledes ud i dag end i 1984. 

Tryk på play, og se byen vokse

Læs også Se din bydel: København har fået vokseværk

 Flere flytter til hovedstaden

Byens vokser, fordi København skal huse flere og flere mennesker. 

Frem mod 2027 forventes det, at København vokser med 100.000 nye borgere. Det viser Københavns Kommunes befolkningsprognose for 2016.

Der flytter også rigtig mange til København fra resten af landet, men faktisk flytter lige så mange fra byen. I alt flytter cirka 60.000 til – og fra – København hvert år.

Københavns voksende befolkning skyldes i høj grad, at flere og flere børnefamilier vælger at blive boende i byen. Antallet af børnefamilier er steget med 35 procent i løbet af de sidste 15 år.

Det svarer til, at der i dag bor 19.000 flere børnefamilier i København. 

Læs også Lille Erik er københavner nummer 600.000

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik