Se billederne: Verdens bedste hotdog kåret i København

Copenhagen Cooking and Food Festival 2018 løber af stablen med 100 forskellige madevents. Verdens bedste hotdog er netop kåret.

En god, krydret hotdog er ikke sådan at kimse ad. 

Og det mente dommerpanelet heller ikke, da man mandag kårede verdens bedste hotdog ved det uofficielle verdensmesterskab i pølseservering under Copenhagen Cooking and Food Festival 2018 på Israels Plads. 

Hvis man er typen, som holder særligt meget af det danske foderbræt, vil man dog blive skuffet.

Sejren løb restaurant El Baqueano fra Argentina nemlig med. 

Den er drevet af køkkenchef Fer Rivarola og sommelier Gabriela Lafuente, som normalt bruger lokale sæsonvarer fra små producenter og desuden alternativt kød fra eksempelvis alligator eller lama. 

Deres vinderpølse var dog ikke helt så vild, om man vil. 

Den var af lam toppet med chimicurri, som er en marinade af blandt andet persille og koriander. Sennep og remulade var dernæst udskiftet med den græske tzatziki. 

I 2013 blev vinderen El Baqueano udråbt til at være blandt de 50 bedste restauranter i Latinamerika. De har lige siden været at finde i top 20, og nu kan de blære sig med at have vundet det uofficielle vm i hotdogs. 
I 2013 blev vinderen El Baqueano udråbt til at være blandt de 50 bedste restauranter i Latinamerika. De har lige siden været at finde i top 20, og nu kan de blære sig med at have vundet det uofficielle vm i hotdogs. 
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Gentoftes Michelin-mester tog kampen op

Også restaurant Jordnær fra Gentofte deltog i konkurrencen.

Her blev Eric Vildgaard og hans kone Tina Kragh hædret med en Michelin-stjerne så sent som i februar - efter kun ti måneders åbning. 

Til årets hotdog-verdensmesterskab havde ægteparret medbragt både trøffel og andefedt.

Man leflede desuden for gæsterne ved at udlevere en ægte Congo-bajer, som det hører sig til. Ja, altså en Cocio chokolademælk. 

Restaurant Jordnær serverede pølser fra grillen. 
Restaurant Jordnær serverede pølser fra grillen. 
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

Generelt var de forskellige hotdogs ganske alternative. 

Publikum kunne således også få en hotdog med svinehjerte. 

Det kostede 100 kroner at smage på retterne. Men så var der også fri leg. 

Deltagerne kom fra Australien, Tyrkiet, Sverige, Rusland og England. De skulle lave i alt 100 pølser. 

En færdig hotdog med trøffel fra restaurant Jordnær.
En færdig hotdog med trøffel fra restaurant Jordnær.
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix
 Bubbledogs fra England. 
 Bubbledogs fra England. 
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix
Sandie Chang er sommelier på både Bubbledogs og Michelin-restauranten Kitchen Table. Men hun elsker øjensynligt både vin og hotdogs. 
Sandie Chang er sommelier på både Bubbledogs og Michelin-restauranten Kitchen Table. Men hun elsker øjensynligt både vin og hotdogs. 
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix
Tyrkiske Maksut Askar ejer Neolokal på Salt Galata Museum i Istanbul. 
Tyrkiske Maksut Askar ejer Neolokal på Salt Galata Museum i Istanbul. 
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix
Her ses den tyrkiske kreation. 
Her ses den tyrkiske kreation. 
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix
Butchers Manifesto er startet i 2016 som et samarbejde mellem 25 forskellige slagtere, der lavede et fælles manifest. 
Butchers Manifesto er startet i 2016 som et samarbejde mellem 25 forskellige slagtere, der lavede et fælles manifest. 
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix
Slagterne har blandt andet givet hånd på at respektere det gamle håndværk og drive en samtale omkring dyrevelfærd og forsvarligt indtag af kød. 
Slagterne har blandt andet givet hånd på at respektere det gamle håndværk og drive en samtale omkring dyrevelfærd og forsvarligt indtag af kød. 
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix
Dommerne Ole Troelsø (Dagbladet Børsen) og Kamilla Seidler (kok ved Claus Meyers restaurant Gustu i Bolivia). 
Dommerne Ole Troelsø (Dagbladet Børsen) og Kamilla Seidler (kok ved Claus Meyers restaurant Gustu i Bolivia). 
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix
Verdens bedste hotdog ser i år således ud. 
Verdens bedste hotdog ser i år således ud. 
Foto: Liselotte Sabroe - Ritzau Scanpix

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Livsstil

Rødt-flag-Amager-Strand_ny

playEr du vinterbader? Hold øje med røde flag og lamper ved strande

Dialektkort

Efterlysning: Hjælp TV 2 Lorry med at redde dialekterne

coronavirus covid grafik ny mutation

Se, hvor du står i vaccinekøen

Daniels Driveby - Wissam marengs

playBagedyst-dronning Wissam: Ishøj har det hele

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere