Se billederne: Mindehøjtidelighed for terror-ofre ved moské

Imam Ali Moskeen i Københavns Nordvest-kvarter afvikler i dag en mindehøjtidelighed med start klokken 19

Søndag aften var der mindehøjtidelighed i København.

Fredag blev den ellers så fredelige by Christchurch på New Zelands sydø ramt af en ufattelig massakre, da en eller flere bevæbnede mænd åbnede ild i to forskellige moskéer og dræbte 49 mennesker: Mænd. Kvinder. Børn.

Efterfølgende er af de sårede omkommet, hvormed dødstallet er nået på på 50.

Den forfærdelige terrorhandling blev hurtigt kendt over store dele af kloden. Også her i Danmark, og søndag aften var mange mødt op til mindeceremoni for de mange ofre i Christchurch.

Det var Imam Ali Moskéen i Københavns Nordvestkvarter, der stod for højtideligheden.  Man kan læse om arrangementet på moskéens Facebook-side, hvor de blandt andet skriver:

-Vi finder det bekymrende, at uskyldige mennesker skal slås ihjel på den mest modbydelige måde før man som samfund begynder at indse, at den hadske retorik og den stigende islamofobi har taget overhånd. Vi beder Gud om at give de pårørende tålmodighed og om at beskytte vores samfund fra terror.

Aftenens mindehøjtidelighed begyndte klokken 19 - og alle var velkomne.

- Der kommer til at være en koranrecitation til minde for de afdøde. Efterfølgende kommer der til at være seks, der skal holde taler. Og så bliver der til sidst lavet en fredsring rundt om moskeen - folk skal stå med fakler i hånden hele vejen rundt om moskéen. Vi vil med højtideligheden sørge over dem i New Zealand - men også håbe, at man kan tage ved lære af det og få dæmpet den hadske retorik, siger Amir Al-Rekabi, der er frivillig i Imam Ali Moskéen til TV 2 Lorry.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Set fra Nørrebro

Fra skumle hjørner til genbrugsgranit: Sådan skal Nørrebro-plads se ud

20190712-103314-4-1920x1280we.jpg

playSocial vicevært skal skabe fred og hjælpe udsatte på omstridt plads

Afbrænding af Lars Løkke dukke

Enhedslisten-borgmester deltog i afbrænding af Lars Løkke-dukke

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere