Scientology åbner kæmpe kirke på eftertragtet adresse

Mere end 2.500 mennesker deltog i weekendens åbningsfest i Indre By.

Få meter fra en af landets travleste gader, Strøget, ligger Københavns nye Scientology-kirke. 

Det er en ikke helt ydmyg beliggenhed overfor Københavns Byret på Nytorv.

Ifølge Scientology, der ikke er anerkendt som trossamfund i Danmark, deltog flere end 2.500 mennesker i åbningsfesten på den brolagte plads, hvor der både var taler og fællessang.

Verdens bedst placerede kirke

Kirkens internationale leder David Miscavige var til stede under indvielsen af det knapt 4.000 kvadratmeter store hus, og han var svært tilfreds med beliggenheden:

- På denne dag – hvor hverken storm, slud eller sne ville kunne forhindre mig i at være her – ankom jeg i jeres fantastiske forårsvejr for at sige: ’I gjorde det, I nåede målet, I så den, og I indtog den. Og her ligger så verdens mest ideelt placerede Scientology-kirke for at sørge for åndelig frihed og udøvelsen af den frie vilje for evigt for hele Danmark, sagde han fra talerstolen. 

Scientology har længe ejet adressen, men har brugt tid på at renovere den nyklassiske bygning, der er fra 1796.

 

Hel etage til auditering

Det nye hovedsæde har traditionen tro et såkaldt informationscenter, hvor man kan vælge mellem 500 film om foretagendet og grundlæggeren L. Ron Hubbard. 

Derudover er der lavet et fire-etagers kirkerum i bygningens midte med lys fra et tagvindue.

Ejendommen indeholder også flere seminarrum og klasseværelser og en hel etage dedikeret til Scientologi-auditering, hvilket er en slags terapi, der skal gøre sjælen fri, men som også er dybt udskældt, idet mennesker fra hele verden betaler store summer for at opnå fuldkommen frihed. 

Mange nye åbninger på verdensplan

Åbningen i København er den seneste i rækken af en lang række åbninger over de seneste 12 måneder. De seneste åbninger har fundet sted i Miami, Florida; San Fernando Valley, Californien; Auckland, New Zealand; San Diego, Californien; Sydney, Australien; Harlem, New York; Budapest, Ungarn; og Atlanta, Georgien.

Ifølge Gyldendals leksikon skønnes der at være mellem 100.000 og 200.000 medlemmer af kirken på verdensplan, mens kirken selv hævdede i 2008, at der var 8 millioner medlemmer. 

I Danmark, med det europæiske hovedkvarter i København, er der 400-600 kernemedlemmer, og 2000-4000 er løsere tilknyttet (2014). 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Mangel på servicehunde

playMangel på servicehunde rammer Mathias: "Jeg frygter, at hunden ikke kommer"

20180419-170125-l-1920x1277we.jpg

Supermarked har problemer med unge uden mundbind - sender appel til forældre

Udklipmurer fra Brøndby

Murer fra Brøndby får lov at blive i Danmark, mens klagesag behandles

Fakkeloptog Helsingør

Hundredvis af borgere støttede caféejer i fuldstændig stilhed

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere