SAS tørner sammen med passagerer i landsretten

24 passagerer kræver erstatning for fire timers forsinkelse på en tur fra København til USA

Rejsen fra København over Atlanten til Washington forløb helt gnidnigsfrit. Men flyet var fire timer forsinket, da det landede. Og nu forlanger 24 passagerer erstatning. De har vundet første sejr over SAS i byretten, men selskabet har anket, og nu mødes luftkæmpen og de 24 passagerer i Østre Landsret, skriver Ritzau.

Sagen er ikke helt enkel. For reglerne for flybilletter giver uden videre passagerer ret til erstatning, hvis et fly er mere end tre timer forsinket. Og for flyvninger som er længere end 3.500 kilometer, og som går uden for EU, så er der fastsat erstatningsstørrelser på 600 Euro per passager.  Men - som der står på Forbrugerrådets hjemmeside:

"Forsinkelsen må dog ikke skyldes usædvanlige omstændigheder som krig, terror, uvejr, strejker, uforudsete sikkerhedsmæssige problemer eller lignende."

Og det var netop dårligt vejr, der var skyld i forsinkelsen.  Problemet er bare, at det var dagen før, det dårlige vejr fik forsinkelserne til at opstå. En flyvning på samme rute blev dagen før omdirrigeret til Philadelphia, og det gav altså forsinkelser fra København den efterfølgende dag.

Københavns Byret mente ikke, at flyselskabet kan bruge dårligt vejr dagen før som undskyldning - så passagererne fik deres erstatning.

I dag skal Østre Landsret behandle den spegede sag.