SAS-strejke fortsætter: Kun få ramt i København

De svenske piloter i SAS fortsætter strejken. Det har udløst masseaflysninger på flyafgange - men kun få bliver ramt i Københavns Lufthavne.

Der er krise blandt de svenske piloter i SAS. Det skyldes en uoverensstemmelse mellem SAS og dem, som sætter flyene på vinger; piloterne.

Uoverensstemmelsen omhandler forhandlinger om en ny overenskomst for flere hundrede svenske SAS-piloter. Gentagne gange er forhandlingerne brudt sammen, og hele weekenden har de svenske piloter strejket.

Natten til mandag brød forhandlingerne endnu engang sammen, og nu letter de skandinaviske fly ikke så ofte som planlagt.

Det har medført aflysninger af hele 230 flyvninger mandag alene, hvilket påvirker i alt 27.000 passagerer.

De strejkende piloter flyver de korte flyvninger, hvilket defineres som indenrigsflyvninger i Sverige og flyvninger til det øvrige Europa.

Derfor er det kun ni afgange fra Københavns Lufthavne, der bliver aflyst mandag.

- Vi beklager de gener, dette her medfører for passagerne. Danske flyvninger er heldigvis ikke så berørt som de svenske, siger SAS' danske pressechef, Mariam Skovfoged, til Ritzau.

Hun understreger, at SAS kontakter alle rejsende, der bliver påvirket af aflysninger, og desuden løbende opdaterer selskabets hjemmeside med oplysninger.

Sidste år indgik SAS en toårig aftale med sine danske piloter.